Brett Spaulding komt uit het Canadese Alberta, waar hij al ruim tien jaar deel uitmaakt van de plaatselijke muziekscene. Hij heeft opgetreden met onder meer The Mike Clark Band, Donald Ray Johnson, Kenny ‘Blues Boss’ Wayne en vele anderen. Samen met gitarist Brent Wright was hij voorman van de Silvertone Devils. In 2015 won hij de Guitar Player Of The Year Award van de Calgary Blues Music Association.

Samen met bassist/gitarist Chad Holtzman richt Brett Spaulding The Psychic Spies op, waarmee hij de podia in Canada onveilig maakt. In de studio van Holtzman schrijven de heren eigen materiaal, waarvan negen nummers zijn verschenen op de debuut-cd ‘Livin’ To Play’. Naast de genoemde heren bestaat de band uit toetsenist Stephen Fletcher en drummer Emmett VanEtten. Het resultaat is een stevig rockend gitaaralbum, duidelijk geënt op rock en blues. Er komt duidelijk naar voren komt dat de heren breed zijn beïnvloed door de Beatles, Stevie Ray Vaughan, de Foo Fighters om er maar een paar te noemen. Een negental prima nummers, waarvan ‘Waiting’ en ‘Everyday’ er wat mij betreft bovenuit steken. (7/10) (eigen beheer)

Deel: