Het begon in 2016 met vier ‘indie’ liedjes die de toen 19-jarige Pip Blom op zolder in haar eentje opnam en dankzij Spotify internationaal werden opgepikt. Er gebeurde daarna veel. De Engelse BBC begon de muziek te draaien, het Amerikaanse SXSW zette Pip op de playlist, het Engelse label Grunt Grunt A Go Go bracht een single uit en diverse media waren laaiend enthousiast: “The young woman is a huge talent. Not only impressive but pretty awesome.”

Glastonbury2019

Pip stelde zich een doel: ooit spelen op Glastonbury en dat is de inmiddels 22-jarige gelukt. Ze speelt dit jaar op de prestigieuze John Peel Stage en op 2 kleinere podia van het internationaal vermaarde festival. Live breekt de band, met naast Pip haar broer Tender Blom op gitaar, Gini Cameron op drums en Darek Mercks op bas, sowieso potten zoals al was te zien tijdens de Popronde, eerder in Metropool Enschede en je gaat ook niet zo maar mee als support bij The Breeders, Franz Ferdinand en Interpol.

Boat

Het eerste volledige album van Pip Blom. De singles en E.P.’s gingen er al in als zoete koek, en ook Boat gaat op repeat. Wij verheugen ons op de komst van Pip Blom en als jij houdt van onweerstaanbare indie dan kan je dat ook gaan doen! De volgende fase in de sprookjesachtige carrière van Pip Blom is aangebroken. De Amsterdamse indieband rond zus en broer Pip en Tender Blom die al in heel Europa op handen gedragen staat op 20 september in de Hall of Fame in Tilburg.

Deel: