Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Brabant laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Brabant, de komende maand!

● 01 juni: ZUCO 103 naar Muziekgebouw Eindhoven

Zuco 103 staat al twintig jaar internationaal bekend om hun unieke Brazilelectro-sound. Met een krachtige mix van old skool electrosamba, groovende funk en melodieuze melancholie reisde het gezelschap de hele wereld over om nu dan eindelijk voor een exclusief concert naar Eindhoven te komen. Twintig jaar samen spelen moet uiteraard gevierd worden, dus maak je maar op voor een dampende set waar de soul en de high energy van af zal druipen!

Meer info

● 08 juni: The Fatal Flowers naar Gebouw-T

The Fatal Flowers behoorden van midden tot en met eind jaren tachtig tot de protagonisten van de Amsterdamse ‘gitaarschool’, door sommigen wel de Amsterdamse ‘gitaarmaffia’ werd genoemd. Direct na de doombands uit de eerste helft van dat decennium grepen ze terug op de kracht van opbeurende melodieuze rocksongs, met invloeden uit de tegelijkertijd lopende Paisley Underground, maar ook uit de ‘70s New Yorkse punk- en new wave-scene en de Engelse pubrock. De reünie van The Fatal Flowers gaat plaatsgrijpen in de laatste line-up, die van ‘Pleasure Ground’. Dat is met enerzijds oprichters zanger/gitarist Richard Janssen en drummer Henk Jonkers plus anderzijds sologitarist Robin Berlijn en bassist Geert de Groot.

Meer info

● 08 juni: Tigre Blanco in het Parktheater

Gekluisterd aan de radio volg je de man die zijn ziel verkoopt aan DJ Carlos van Radio Blanco. Alles voor zijn hoogste doel: gehoord worden, zendtijd en eeuwige roem. Maar hoe verder hij in de greep raakt van de mysterieuze Carlos, begint het te knagen… Is dit werkelijk wat hij wil? Maar dan is het al te laat.

Meer info

● 10 juni: Reinier Baas en Ben van Gelder in Willem Twee

Gitarist Reinier Baas en saxofonist Ben van Gelder behoren tot de meest opvallende jonge jazzmusici van Nederland. Zo spelen ze samen in een trio met drummer Han Bennink en maken beiden deel uit van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble. Ook werkten ze als duo samen met Metropole Orkest. Van Gelder woonde 10 jaar in New York waar hij op het podium stond met invloedrijke generatiegenoten als Ambrose Akinmusire en Aaron Parks. Reinier Baas verzorgde eerder al de compositieopdracht van North Sea Jazz Festival. Als duo leggen beide muzikanten elkaar het vuur aan de schenen met veelal originele, eigen composities.

Meer info

● 12 juni: The Michael Jackson Tribute in Markant

Dit choreografische theaterspektakel wordt uitgevoerd door de fantastisch dansende en zingende Michael Jackson vertolker Ben Bowman, een geweldige band en tal van topdansers. Een reis langs meer dan dertig jaar pophistorie met de grootste hits van Michael Jackson en The Jackson 5. Tien jaar na zijn plotselinge overlijden wordt Michael Jackson herdacht met een prachtige voorstelling, die in Groot-Brittannië lovende recensies kreeg en waarin alle grote hits oor en oog passeren. Nu komt de Engelse The Michael Jackson tribute naar een select aantal theaters in Nederland.

Meer info

● 14, 15, 16 & 18 juni: Guus Meeuwis in het Philips Stadion

Het is een nacht die je normaal alleen in films ziet. Een van de bekendste zinnen uit het Nederlandse lied zorgde in 1995 voor de grote doorbraak van Guus Meeuwis en is na al die jaren nog steeds een begrip in de Nederlandse taal. In bijna 25 jaar heeft componist, zanger en gitarist Guus Meeuwis ruim 150 liedjes en songteksten geschreven. Zijn werk werd al onderscheiden met talloze prijzen en vanavond kan Guus een nieuwe award aan zijn indrukwekkende prijzenkast toevoegen. Buma Cultuur onderscheidt Guus vanavond tijdens de Buma Awards met de Lennaert Nijgh Prijs 2019 voor beste tekstdichter!

Meer info

● 16 juni: Sheryl Crow in 013

Negenvoudig Grammy-winnares Sheryl Crow komt naar 013! Het Amerikaanse icoon heeft gedurende haar carrière al 9 studio albums uitgebracht en wist wereldwijd meer dan 35 miljoen albums te verkopen. Niet zo vreemd, want wie is er nu niet bekend met hits als ‘All I Wanna Do’, ‘Soak Up The Sun’ en ‘If It Makes You Happy’? In haar omvangrijke carrière wist Sheryl Crow al samen te werken met o.a. The Rolling Stones en Eric Clapton. De eigenzinnige 90’s ster bracht in 2017 het album ‘Be Myself’ uit. Vanavond komt ze naar 013 voor een set gevuld met al haar hits!

Meer info

● 21 juni: Kempi in de Groene Engel

Na drie succesvolle tours van Green Lizard tribute door het zalencircuit in Nederland wordt Tribute to the Nineties verlengd. Op de setlist vind je de beste nummers van Urban Dance Squad, Nirvana, Smashing Pumpkins, Beastie Boys en Alice In Chains. Uiteraard worden de Urban Dance Squad nummers uitgevoerd door niemand minder dan Silver Surfering Rudeboy. Inderdaad, de originele zanger van deze legendarische band! Verwacht een set met de allerlekkerste 90’s krakers, retestrak uitgevoerd door Green Lizard.

Meer info

● 27 juni: Dead Man Ray in de Cacaofabriek

Dead Man Ray is de band welke in 1996 werd opgericht door multi-instrumentalist Rudy Trouvé (Deus) en zanger Daan Stuyven (aka DAAN), samen met gitaarkunstenaar Elko Blijweert en drummer Herman Houbrechts. Dead Man Ray had direct een eigen geluid: de gitaarexperimenten van Trouvé, de fabelachtige techniek van Blijweert en de diepe stem van Stuyven, en dat allemaal zonder bass gitaar.

Meer info

● 27 juni: Kempi in de Effenaar

Du Gramma Boy is terug! Nu met live band! Kempi is één van de grondleggers van de hedendaagse Nederlandse Urban en Hiphop. Niet alleen heeft hij met zijn muziek een duidelijke stempel weten te drukken op het muzikale landschap, ook heeft hij achter de schermen veel van de huidige headliners weten te inspireren en muzikaal helpen ontwikkelen tot de artiesten die ze nu zijn. Zijn langverwachte album ‘Oompie Keke’ kwam in april uit en wordt door velen al gezien als een klassieker. Kempi zal deze avond voor het eerst optreden met zijn nieuwe live show inclusief GoodVibes als backing band. 

Meer info

 

Deel: