Terry Robb staat bekend als een van de beste fingerpicking virtuozen van deze tijd. Hij is geboren in het Canadese British Columbia, groeide op in de VS en woont momenteel in Portland, Oregon. Al jong werkte hij samen met mensen als Maria Muldaur, Curtis Salgado, Henry Vestine (Canned Heat) en de legendarische John Fahey, van wie hij een aantal albums produceerde. Ook grossiert hij in het winnen van prijzen. Zo was hij negentien jaar achter elkaar de winnaar van de Muddy Award for Acoustic Guitar, dat toen maar werd omgedoopt in de ‘Terry Robb’ Acoustic Guitar Muddy Award.

Zijn recente uitgave heet ‘Confessin’ My Dues’; het is zijn zestiende album. Hierop vinden we dertien zelfgeschreven nummers, waarvan een in samenwerking met zanger Stuart en een die hij samen met John Fahey heeft geschreven. Op de meeste nummers is hij solo te horen. Drummer Gary Hobbs en bassist Dave Captein staan hem op een aantal nummers bij. Robb neemt ons mee op een reis door Piedmont en de Mississippi Delta. Hij heeft een prachtige, vloeiende stijl en is zo creatief dat hij de luisteraar van begin tot eind weet te boeien. Nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn de instrumentale opener ‘Butchholler Stomp’, het eveneens instrumentale ‘Death Of Blind Arthur’ en het door drums en bas begeleide ‘Three Times The Blues’. In één woord: geweldig. Een absolute aanrader. (9/10) (Niasounds)

Tracklist Terry Robb – Confessin’ My Dues:

01. BUTCH HOLLER STOMP
02. STILL ON 101
03. HOW A FREE MAN FEELS
04. IT MIGHT GET SWEATY
05. HEART MADE OF STEEL
06. NOW VESTAPOL
07. DARKEST ROAD I’M TOLD
08. THREE TIMES THE BLUES
09. CONFESSIN’ MY DUES
10. DEATH OF BLIND ARTHUR
11. HIGH DESERT EVERYWHERE
12. KEEP YOUR JUDGMENT
13. BLOOD RED MOON

Deel: