Eigenlijk kennen we hen als de uit Duitsland afkomstige B.B. and the Blues Shacks, een band die al een kwart eeuw zorgt voor uitstekende jump blues en rock ’n roll. Enkele jaren geleden werd al eens een duet opgenomen met de uit Zuid-Afrika afkomstige zangeres Bonita Nielsen. Deze samenwerking beviel kennelijk en onder de naam Bonita & the Blues Shacks is onlangs de cd ‘Sweet Thing’ verschenen. Voor de goede orde, The Blues Shacks bestaan uit Michael Arlt (harmonica, zang), Andreas Arlt (gitaar), Fabian Fritz (piano, orgel), Henning Hauerken (bas) en Andre Werkmeister (drums).

En deze samenwerking blijkt uitstekend te werken. Bonita is een prima zangeres en de Blues Shacks is een uitstekende en ervaren band. Dat alleen is natuurlijk niet genoeg, maar er is een duidelijke klik en het resultaat is een album met prima en aanstekelijke nummers. Basis is nog steeds de rock ’n roll en jump blues, terwijl Bonita met haar stem de zaak wat meer naar de soul trekt. Nummers die wat mij betreft een extra vermelding verdienen zijn het van Bobby Gentry bekende ‘He Made A Woman Out Of Me’, dat hier een prima souluitvoering krijgt, ‘Sweet Thing’ van B.B. King, dat waarin gitarist Andreas Arlt het gitaargeluid van de oude meester behoorlijk weet te benaderen, en het swingende ‘You Can’t Hide’, waarin Bonita en Michael beiden de zanghonneurs waarnemen. Prima cd. (8/10) (Rhythm Bomb Records)

Deel: