Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Nick Cave in het Concertgebouw.

Concerttip zondag 26 mei: Nick Cave in het Concertgebouw

Na uitverkochte concerten in Australië en Nieuw-Zeeland staat Nick Cave in het kader van zijn unieke ‘Conversations’-avonden op zondag 26 mei in Het Concertgebouw. Tijdens deze avonden beantwoordt hij uiteenlopende vragen van zijn publiek én speelt hij zijn favoriete liedjes op de piano.

Nick Cave omschrijft deze ‘Conversations’-avonden als “een oefening in verbinding”. Geen onderwerp is taboe: het publiek wordt aangemoedigd om vrijmoedig en onbevangen te zijn en prikkelende vragen te stellen. De verstandhouding tussen de zanger en zijn publiek is altijd open en intens geweest. Tijdens zijn recente concerten met The Bad Seeds is deze band geïntensiveerd, waardoor hij geïnspireerd raakte om deze onconventionele avonden met ongefilterde, niet-gescripte en niet-geregisseerde avonden in het leven te roepen.

Deel: