Het Rotterdamse showcasefestival Left of the Dial biedt de beste nieuwe bands op het gebied van alle soorten alternatieve muziek. Meer dan 40 bands zullen het weekend van 18 & 19 oktober spelen in het centrum van Rotterdam. De voorverkoop is inmiddels gestart via de website van het festival. Naast alle bands die het weekend te bewonderen is er ook een gratis dagprogramma toegevoegd en de Rock ‘n’ Roll High School.

Op zaterdagmiddag kun je mee doen aan Bowling with bands: er is geen hoofdprijs maar wel eeuwige roem, er is bier in overvloed en er spelen Left of the Dial-bands -of Bands on a Boat: hoe kun je de Rotterdamse haven nou beter bekijken dan vanaf een boot? Met Boot3 kun je een tochtje maken over de Rotterdamse Maas en er spelen Left of the Dial-bands! Een beter manier om je tweede festivaldag te beginnen is er bijna niet…

Ook is er speciaal voor de jonge muzikanten die ooit op Left of the Dial hopen te spelen, de Rock ‘n’ Roll High School. Op vrijdag 18 oktober en zaterdag 19 oktober beantwoorden tijdens de Rock ‘n’ Roll High School tientallen muziekprofessionals de meest prangende vragen van talentvolle muzikanten die klaar zijn voor de volgende stap. Wil je wat weten over het krijgen van meer shows? Of het nut van een bandmanager? Misschien wil je alles horen over toursubsidies, of zijn er andere zaken waar je dringend advies over nodig hebt. Het kan allemaal!

De eerste 12 namen:
• Deeper (US) • Do Nothing (UK) • Dumb (CA) • Haze (UK) • Hot Flash Heat Wave (US) • Ilgen-Nur (DE) • Imperial Wax (UK) • Japanese Television (UK) • Jelly Boy (UK) • Manisdron (JP) • The Mystery Lights (US) • Rats on Raft (NL)

Deel: