Een mooie aankondiging voor 28 september in de Nieuwe Kerk in Groningen: Tom Rosenthal! De eigenzinnige Rosenthal ging altijd al een beetje tegen de stroming in. Zijn stijl indie folk-pop doet denken aan akoestische versies van de liedjes die je hoort tijdens kleurrijke telefoonreclames, maar dan op een goede manier.

Britse indie-pop
De korte en scherpzinnige popnummers gaan over de meest uiteenlopende, maar altijd actuele onderwerpen. Neem bijvoorbeeld Hey Luis, Don’t Bite Me, over Luis Suarez’ bijtincident. Tom’s tracks zijn catchy, maar ook knuffelbaar, met beide benen op de grond. Wanneer Tom protestnummers met gemak verandert in prachtige ballades, laat hij een hele andere kant van zichzelf zien.

Zijn clips hebben veel bekijks op YouTube, met meer dan 40 miljoen views en zijn nummers zijn meer dan 100 miljoen keer beluisterd op Spotify. The Guardian beschreef de muziek van Rosenthal als zachtaardige, epische ballades die spitsvondig op een klassieke Britse manier benaderd worden. Voor diegene die de nummers niet kent zijn het fijne folk tracks voor mensen die in dromenland willen worden gewiegd.

Deel: