Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Brabant laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Brabant, de komende maand!

● 4 mei: The Bruceband in Gebouw-T, Bergen op Zoom

In 2019 is het 35 jaar geleden dat Bruce Springsteen zijn roemruchte 7e album uitbracht, ‘Born in the USA’. ‘Born in the U.S.A.’ was het best verkopende album in de Verenigde Staten in 1985 en met 30 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd ook Springsteen’s succesvolste album ooit! Van het album werden zeven singles een top 10 hit.

Meer info

● 5 mei: Bevrijdingsfestival op de Pettelaarse Schans, Den Bosch

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We dansen, proosten en lachen, maar realiseren ons ook dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Navarone, Jett Rebel, Merol, Nona, Sam Feldt en meer!

Meer info

● 6 mei: DJ Jazzy Jeff in de Effenaar, Eindhoven

DJ Jazzy Jeff, wie kent hem niet? De Amerikaanse hiphop-artiest en -producer achter hits als; ‘Summertime’, ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ en ‘For Da Love of Da Game. Nu tourt DJ Jazzy Jeff over heel de wereld en komt hij naar Eindhoven!

Meer info

● 10 mei: Manfred Manns Earth Band in De Pul, Uden

Na uitverkochte shows in 2017 komt Manfred Mann’s Earth Band dit voorjaar terug naar Nederland. De inmiddels 78-jarige Manfred Mann denkt nog niet aan stoppen. Een optreden van Manfred Mann’s Earth Band is goed te omschrijven als een ‘Greatest Hits show’. Uiteraard zullen nummers als ‘Joybringer’, ‘Blinded by the Light’ en ‘Davy’s on the Road Again’ niet ontbreken.

Meer info

● 16 mei: Janne Schra in De Schalm, Veldhoven

In deze persoonlijke voorstelling put Janne Schra uit haar hele oeuvre; van Room Eleven en Schradinova tot haar solowerk en weer terug. In een intieme bezetting speelt ze haar lievelingsnummers zoals ze zouden klinken in een rokerige jazzbar in Parijs in de jaren ’60. ‘LALALA LOVE’ is een ode aan haar liefde voor swing en gipsy uit vervlogen tijden.

Meer info

● 18 mei: Def Americans in het Chassé Theater, Breda

Johnny Cash ‘At San Quentin’ (1969) is net als zijn voorganger ‘At Folsom Prison’ een bijzonder ruwe en rauwe registratie van een optreden van Johnny Cash in een zwaarbewaakte gevangenis. 50 jaar later brengtDef Americans’ Johnny Cash Tribute het legendarische gevangenis concert van the Man in Black naar Mezz on tour in het Chassé Theater.

Meer info

● 20 mei: Roger Hodgson in Muziekgebouw Eindhoven

Dé stem van Supertramp, Roger Hodgson, komt het 40-jarig jubileum van het legendarische album ‘Breakfast in America’ vieren.

Meer info

● 23 mei: Brian McKnight in 013, Tilburg

Brian McKnight kan bestempeld worden als één van de meest veelzijdige R&B artiesten van zijn generatie. Van begin jaren 90′ tot aan begin 2010 wist hij met 10 van zijn albums de Billboard charts te halen. Deze hoeveelheid aan albums leverde de zanger ook het dubieuze record op van de meeste Grammy nominaties zonder winst. Hij wist maar liefst 16 keer genomineerd te worden voor het felbegeerde beeldje.

Meer info

● 26 mei: Pristine in de Cacaofabriek, Helmond

De Noorse band rondom de fabelachtige zangeres Heidi Solheim is met ‘Road Back To Ruin’ alweer toe aan haar 5e studioalbum. De band is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid; de band hoeft het niet meer alleen te hebben van de uitzonderlijke kwaliteiten van haar frontvrouw; het songmateriaal is ook steeds beter geworden. Pristine speelt een mix van rock, blues en pop, die liefhebbers van Rival Sons, The Black Crowes en Blues Pills zeker zal aanspreken.

Meer info

● 29 mei: Legendary Albums Live in Parktheater, Eindhoven

Rockster Bruce Springsteen wordt dit jaar zeventig. Aanleiding om flink uit te pakken met een twee uur durend rocktheaterspektakel met de bekende hits. Na drie succesvolle tournees, is ‘Born in the U.S.A.’ de vierde theaterproductie van Legendary Albums Live.

Meer info

 

Deel: