Afgelopen Zaterdag 13 april was de internationale Legends of Rock tribute Tour voor de 3e keer naar het SilverDome in Zoetermeer gekomen dat omgetoverd was als Rocktempel. Grote rocklegendes uit de muziekgeschiedenis met maar liefst 15 internationale nummer 1 tributebands die deze avond acte de présence gaven zoals o.a. AC/DC, Metallica, Queen, U2, Guns N’ Roses Muse, Foo Fighters en The Rolling Stones. Dit Rockspektakel had maar liefs 3 XL Podias, Ledwalls en een spectaculaire laser- en lichtshow. Een aaneenschakeling dus van dynamische rockshows die zorgden voor een ultieme live beleving.

Woodstock All Stars
Een Band bestaande uit 8 top muzikanten en vocalisten die met hun specifieke sound en beleving de geschiedenis van de jaren 1969 met hits van alle bands van die tijd die hier hun definitieve doorbraak mee hebben gemaakt bij het grote publiek. De muziek van o.a. Jimi Hendrix, Janis Joplin tot Crosby en ga zo maar door. Met hun specifieke outfits flower power neemt Woodstock All Stars de herbeleving en ultieme Woodstock vibe terug in de tijd naar de love en peace state of mind.

Led Zeppelin by Letz Zeppelin (UK/BE)
De Belgische band Letz Zeppelin is op de moment de beste Led Zeppelin tribute band van dit moment. Hun Sound is geweldig en authentiek, dat heeft met namen te maken door de zanger Michael Devlin uit de (UK) die menigeen een kippenvelmoment geeft. Deze tribute band speelt muziek uit de jaren ’70 en speelde krakers van o.a ‘Immigrant song’, ‘Heartbreaker’, ‘Kashmir’, ‘Whole Lotta Love’ en ‘Stairway to Heaven’. Deze werden door Letz Zeppelin met volle overtuiging en passie gebracht door de muzikanten.

U2 by In the Name of
In the name of is de nummer 1 tribute band van Europa, Met heel hun hart spelen Peter, Brian, Richard en Hans de geweldige nummer van U2 die ze met passie en vuur ten gehore brengen. Een tribute band die net als de originele U2 alles geeft tot het laatste nummer. Deze band U2 in te name of staat garant voor een ultiem feest en houdt van de interactie en chemie van het publiek. In te name speelde onder andere nummers van o.a ‘With Or Without You’, ‘Where The Streets Have No Name’, ‘Vertigo’ en ‘Sunday Bloody Sunday’.

Queen by Miracle (IT/NL)
Miracle een Nederlandse Queen tributeband met een Italiaans tintje. Miracle staat al ruim 20 jaar gelijk aan de ongeëvenaarde kwaliteit en professionaliteit van de legendarische Britse band Queen. De Queen sound werd door Miracle van het podium geknald. De band Miracle legde vooral de focus op de inhoudelijke muziek van Queen zelf.

MUSE by The MUSE Experience
The Muse Exerience is een ode aan de Britse rocklegende Muse. Deze tribute band belooft een ware muse beleving qua show en geluid. De muziek die de the Muse Experience ten gehoor bracht was o.a ‘Psycho’, ‘Uprising’, ‘Plug in Baby’, ‘Supermassive Black Hole’ en ‘Starlight’.

AC/DC by High Voltage (BE)
De in 1992 opgerichte High Voltage heft zich de afgelopen bewezen als authentieke tribute band van AC/DC. Op podia weet de band het publiek zwetende plat te spelen, puur rock ’n roll. De tribute band High Voltage weet overal furore te maken. De setlist van High Voltage bestaat onder andere uit: ‘Highway To Hell’, ‘Let There Be Rock’, ‘Whole Lotta Rosie’, ‘Hells Bells’, ‘Thunderstruck’ en ‘Stiff Upper Li’p. Met een explosieve rockshow wist High Voltage een hoog memorabele avond neer te zetten waar de de band een stevige reputatie heeft weten op te bouwen.

Guns N’ Roses by Slash N’ Roses
Slash N’ Roses, een tribute band gepassioneerd door 5 ervaren rockers die technisch op hoog niveau spelen. De beste wereld en albumsongs van de populaire band Guns N’ Roses wist Slash N’ Roses tot in de puntjes perfect neer te zetten. Met hun podiumperformance weten zij van begin tot einde je bij de strot te pakken en mee te nemen met nummers van o.a ‘Paradise City’, ‘November Rain’, ‘Sweet Child O’Mine’ en ‘Welcome To The Jungle’.

Iron Maiden by Harris
Harris is eem tribute band met een muzikale historie waar een mening publiek een puntje aan te zuigen. De heren zijn van het eerste uur en zijn ervaren muzikanten die in talloze andere bands en projecten spelen. De mannen van Harris zijn dan ook opgegroeid met Iron Maiden. Het zal dan ook geen verassing zijn dat Harris het dak er af blies. Harris zal een statement maken in de tribute land en zal weliswaar een nieuwe weg inslaan.

Metallica by Metalmania
Metalmania, een 5 metal puristen kunnen op muzikaal gebied terugkijken en spelen daar door op het hoogste niveau in de muziekwereld. Ze gaan voor authenticiteit gecombineerd met een no-nosense attitude. Je raakt door deze muziek zo gebiologeerd dat je in een ware hypnose rollercoaster komt. De energie die vrijkomt bij deze tribute band dat noemen hun ook wel de mania. De heren van Metalmania weten exact waar dat voor staat.

Foto’s (c) Sander van den Berg / Maxazine

Deel: