In zijn eigen land Canada is Brandon Isaak geen onbekende meer. Hij grossiert in nominaties voor Maple Blues Awards en wist deze vorig jaar ook te winnen in de categorie Acoustic Act Of The Year. Zijn eerste soloalbum verscheen in 2011 en inmiddels heeft hij er een aantal op zijn naam staan.

Brandon IsaakZijn recente release is getiteld ‘Rise ’n Shine’ en bevat dertien zelfgeschreven nummers. Het is een mooie mix van blues en soul met invloeden van funk en jazz. Wat de inhoud betreft gaan zijn teksten over de liefde, verlies en de dood. Ondersteund wordt hij door bassist Jack Lavin, harmonicaspeler Dave “Hurricane” Hoerl, pianist Willie MacCalder en drummer Chip Hart. Isaak heeft een soepel stemgeluid en beschikt over een vloeiende gitaarstijl. Het album begint met het swingende ‘Right Around The Corner’ met mooi akoestisch pianowerk van MacCalder, waarmee de sfeer meteen raak is. Andere mooie nummers zijn de soulblues ‘PhD In The Blues’ met fraai gitaarwerk, en de countryblues track ‘Perfectly Happy With The Blues’. (7/10) (eigen beheer)

Deel: