The First Lady of Woodstock, beter bekend als Melanie Safka, komt dit najaar voor het eerst sinds jaren weer door Nederland 7 optredens. Haar tournee zal in het teken staan voor het Woodstock Festival, dat deze zomer precies 50 jaar geleden heeft plaatsgevonden.

50 jaar Woodstock
Onlangs werd het legendarische Woodstock festival aangekondigd ter gelegenheid van haar 50-jarige jubileum. Uiteraard zal Melanie daar niet ontbreken tussen alle grote legende’s zoals Santana, John Fogerty, David Crosby of The Zombies maar ook Jay-Z, The Killers of Miley Cyrus. Melanie maakte haar entree als singer-songwriter op hét popfestival dat een hele generatie heeft beïnvloed en muziek voor eens en altijd veranderde.

Vele hits
Melanie wordt g­­­­ezien als de eerste en misschien wel een van de grootste singer-songwriters aller tijden. In ons land is zij niet alleen bekend van Woodstock maar ook door haar prachtige song ‘Beautiful People’ en hits zoals ‘Ruby Tuesday’, ‘Brand New Key’, ‘Nickel Song’, ‘Lay Down (Candles in the Rain)’ en nog veel meer. Nummers die nog altijd worden gezongen door andere popsterren, zoals Miley Cyrus, Cher, Macy Gray, Björk, Dolly Parton en de Nederlandse Mathilde Santing.

Melanie gaat aankomende najaar op tournee met haar getalenteerde zoon en gitaar virtuoos Beau-Jarred. Hun optreden staat volledig in het licht van het Woodstock optreden en haar carrière. Een unieke tournee waaruit internationale popgeschiedenis spreekt!

Tickets zijn vanaf woensdag 10 april om 12:00 uur in verkoop gegaan en zijn te verkrijgen via de onderstaande popzalen en theaters:

Woensdag 4 December – De Lawei, Drachten, delawei.nl (25 mei in verkoop)
Zondag 8 December – Musis, Arnhem, luxorlive.nl
Dinsdag 10 December – TivoliVredenburg, Utrecht, tivolivredenburg.nl
Woensdag 11 December – Patronaat, Haarlem, patronaat.nl
Donderdag 12 December – Markant, Uden, markantuden.nl
Zaterdag 14 December – De Doelen, Rotterdam, dedoelen.nl
Zondag 15 December – Hedon, Zwolle, hedon-zwolle.nl

Deel: