Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Black Box Revelation in het Paard van Troje.

Concerttip woensdag 27 maart: Black Box Revelation in het Paard van Troje

In het rijtje: het plezantste dat onze zuiderburen te bieden hebben, Black Box Revelation! Deze Belgische garagerockers, door The New York Times eerder vergeleken met The Rolling Stones, zagen we in 2016 al op de Paard-bühnes in het voorprogramma van Seasick Steve. Dit keer bestijgen de heren het podium zelf als hoofdact. En terecht, natuurlijk: de band is volwassen geworden en verkoopt in eigen land al lang en breed de AB uit.

In 2018 kwam hun nieuwste album ‘Tattooed Smiles’ uit. De plaat werd door de Belgische pers met open armen ontvangen: zo kregen ze een dikke vier sterren-recensie van De Morgen. De klanken in deze songs veranderen wat vaker van kleur dan we gewend waren; zo mixen pop en indie zich nu aangenaam op het Black Box Revelation-palet. No worries: fans van het eerste uur komen bij optredens nog flink aan hun trekken met de onvervalste bluesrock meets Britse invasie-sound.

Deel: