Er zijn al diverse namen verzonnen om de muziek van de Belgische Boogie Beasts in een vakje te vangen: punkblues, punkboogie, hipsterboogie. Hoe je het noemt is niet belangrijk, toch? Deze voor België opvallende samenwerking tussen twee Walen en twee Vlamingen werkt prima en na hun debuut-cd in 2015 ‘Come And Get Me’ en vele optredens is het nu tijd geworden voor de opvolger ‘Deep’. Voor de goede orde, de Boogie Beasts bestaat uit Jan Jaspers (gitaar, zang), Mathias Dalle (gitaar, zang), Fabian Bennardo (harmonica) en Gert Servaes (Drums, percussie).

Op ‘Deep’ staan tien door de band zelf geschreven nummers. Een omschrijving van de muziek? Tja, een combinatie van Mississippi blues, R&B uit de begintijd van de Engelse blues, rock, punk. Was ‘Come And Get It’ nog van begin tot einde volgas, op ‘Deep’ gaat het tempo toch af en toe wat omlaag. Niet dat het minder spannend wordt, integendeel zelf. De sfeer wordt er alleen maar dreigender door. En het geheel is gevarieerder, wat de kwaliteit van het hele album ten goede komt.

Bijzondere vermelding verdienen voor mij ‘Gonna Be Your Man’, waarin Dalle Frans zingt, en het hypnotiserende ‘Night Time Hero”, dat wordt gedominnerd door de harmonica van Bennardo. Een opvallende en spannend album van deze beestachtige Belgen. (7/10)  (Naked / Sonic Rendezvous)

Deel: