Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Joan Baez in Carré.

Concerttip vrijdag 8 februari: Joan Baez in Carré

Na een lange carrière van maar liefst 59 jaar is Joan Baez bezig haar wereldwijde afscheidstournee. Deze laatste tour van Joan Baez betekent het einde van een ongekend succesvolle carrière. De show in Carré wordt de laatste kans om in Nederland een concert bij te wonen van deze legendarische singer-songwriter.

Joan Baez staat bekend als één van de prominente leden van de protestgeneratie. In 1959 maakte ze haar debuut op een groot podium tijdens het Newport Folk Podium. Ze introduceerde Bob Dylan bij het grote publiek door hem mee te nemen op tour door de Verenigde Staten. Haar optreden op Woodstock was legendarisch: Ze sloot de vrijdag af en maakte diepe indruk met een a-capella uitvoering van gospelklassieker ‘Swing Low Sweet Chariot’.

Deel: