Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Maxazine blikt met kerst traditiegetrouw terug op het muzikale jaar met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen, verdeeld over de maanden. Dit uur blikken we terug op augustus.

Neneh Cherry kondigde haar nieuwe album ‘Broken Politics’ aan in augustus. Gregory Page maakte een nieuw album bekend: ‘A Wild Rose’. Boy George en Culture Club kondigen meteen het nieuwe album ‘LIFE’ aan voor 26 oktober, hun eerste werk sinds 20 jaar. Trevor Horn kondigde zijn eerste album onder eigen naam aan. Na albums met The Buggles, YES, Art of Noise en tientalen geproduceerde albums van onder anderen Paul McCartney, Frankie Goes To Hollywood, Pet Shop Boys, Robbie Williams en Belle & Sebastian kent iedere muziekliefhebber zijn naam. Toch had hij nooit eerder een album onder eigen naam uitgebracht. Ook werden nieuwe albums aangekondigd van Sandra van Nieuwland, All Them Witches, Elvis Costello and The Imposters en Rachel Kramer, die ook na jarenlange bekendheid nu pas haar debuut album (‘Home’) aankondigde.

Na de zomervakantie kwamen ook de grote namen weer met touraankondigingen. The Prodigy kondigde aan op 9 december in Ziggo Dome te spelen, Panic! At The Disco kondigde een optreden aan in maart in AFAS Live en Maroon 5 komt op 10 juni naar Ziggo Dome. Eerder nog zal Bring Me The Horizon in AFAS Live te zien zijn, op 20 november, maakte de band bekend. De Duitse legende Herbert Grönemeyer kondigde een concert aan op 1 april in AFAS Live. Tash Sultana kondigde voor 6 juli haar Flow State Tour aan die in Ziggo Dome zal staan. En dan De Staat. Die kondigde aan in maart naar AFAS Live te komen.

Een recordaantal bezoekers voor het wereldberoemde Sziget Festival. Maar liefst 565.000 bezoekers trokken in augustus naar Boedapest, waaronder Maxazine natuurlijk. FestyLand presenteerde in augustus vele namen. Voor de elfde editie zijn onder anderen Golden Earring, Miss Montreal, Kraantje Pappie, Bizzey, The Dirty Daddies, Navarone, The Wetnecks en Nona bekend gemaakt. Eind augustus werd er een nieuw festival aangekondigd. Van donderdag 27 september tot en met zondag 30 september, een uniek live muziekfestival in Scheveningen: 200 by the Sea. Onder anderen Hallo Venray, Hausmagger, Aestrid, Willem Bodhi en Paolo Morena werden direct aangekondigd.

Maar het grote nieuws van augustus was het overlijden van The Queen of Soul. 16 augustus is bekendgemaakt dat Aretha Franklin, the Queen of Soul, is overleden in Detroit op 76-jarige leeftijd, ten gevolge van een lange en slopende ziekte.

Deel: