Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Maxazine blikt met kerst traditiegetrouw terug op het muzikale jaar met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen, verdeeld over de maanden. Dit uur blikken we terug op juli.

Juli was als vakantiemaand relatief rustig, ook op muziekgebied. Drake brak in juli echter een wereldwijd record met meer dan miljard streams in een week. De Edison Jazz Oeuvreprijs werd gegeven aan Eliane Elias. De Nederlandse DJ/Producer Sam Feldt heeft in juli een gebroken been opgelopen na een scooter ongeluk. Door dit letsel kon hij enkele weken niet optreden en daarom werden al zijn optredens geannuleerd voor de maanden juli en augustus.

Kylie Minogue kondigde haar concert in AFAS Live op donderdag 22 november aan. Jessie J kondigde haar concert aan voor 3 december in diezelfde zaal. Twenty One Pilots kondigde voor 12 maart 2019 hun concert in Ziggo Dome aan. David Byrne kondigde zijn concert op 4 november in AFAS Live aan. Met de toevoeging van 3hattrio (USA), After the Bees (FR) en AUDRI (BE) is het programma van La Truite Magique helemaal rond gekomen in juli. Dit bijzondere festival vond plaats op 10, 11 en 12 augustus (de week voor Lowlands en Pukkelpop) middenin de Ardennen bij Tavigny, Houffalize – nabij Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Rod Stewart kondigde een nieuw album ‘Blood Red Roses’ aan. Het nieuwe album ‘In The Blue Light’ van Paul Simon werd ook in juli aangekondigd, net als het nieuwe album van Christine and the Queens, ‘Chris’ en Alice in Chains’nieuwe plaat ‘Rainer Fog’. Meghan Trainor kondigt nieuw album aan, ‘Treat Myself’ en hiphop-legendes Eric B. & Rakim kondigden de heruitgaves van hun volledige catalogus op vinyl aan.

Deel: