Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Maxazine blikt met kerst traditiegetrouw terug op het muzikale jaar met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen, verdeeld over de maanden. Dit uur blikken we terug op september.

De 3FM Awards werden uitgereikt in september. Beste Groep werd Kensington, die ook de Beste Fans had. Beste Album was dat van Ronnie Flex en het Beste Nummer werd ‘Zoutelande’ van Bløf, samen met Geike Arnaert genoemd. De Haagse drummer Cesar Zuiderwijk dirigeerde zondagmiddag 9 september 2000 drummers naar een apotheose op het Scheveningse strand. En Birth of Joy maakte bekend te gaan stoppen. De allerlaatste show zal plaatsvinden in Paradiso te Amsterdam op 3 januari 2019.

Op vrijdag 16 november komt het negende studioalbum van Mark Knopfler getiteld ‘Down The Road Wherever’ uit op Knopfler’s eigen label British Grove. In september lekte de cover van het album al uit via Maxazine, enkele dagen voor het grote nieuws naar buiten kwam. Blood Red Shoes kondigde hun nieuwe album aan en Mumford & Sons kondigden in september hun vierde album, ‘Delta’, aan. En de band denkt hierbij ambitieuzer en commerciëler dan ooit.

Gavin James kondigde in september een concert aan op 23 februari in AFAS Live. The Kooks kondigden hun concert op 29 maart in AFAS Live aan. En ook Anouk kondigde een groot concert aan. De Haagse zangeres staat op 30 april 2019 in Ziggo Dome. The Eagles staan een paar weken later in die zaal, op 3 juni. Ook de Amsterdam Arena, tegenwoordig de Johan Cruyff Arena genaamd, is in het nieuws. Metallica kondigde aan op 11 juni 2019 naar de Amsterdamse concertarena te komen voor een show.

Joe Bonamassa kondigde aan op 1, 2 en 3 mei driemaal naar Carré te komen, terwijl Eros Ramazzotti voor 3 april zijn show in Ziggo Dome aankondigde. Ghost kondigde een show aan in AFAS Live op 5 februari, enkele weken voor Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, die hun show van 24 februari aankondigden. UB40 featuring Ali Campbell, Astro and Mickey Virtue maakten hun show op 10 april in Ziggo Dome bekend, waardoor september een mooie maand voor nieuwe concertaankondigingen was.

Met nog eens achttien nieuwe namen is het programma van So What’s Next? 2018 definitief gepresenteerd in september. Ook werden de laatste namen bekend gemaakt voor de Night of the Proms: Seal en Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience. En terwijl het festivalseizoen nu ongeveer over was voor 2018, kwam de aankondiging dat Ed Sheeran de eerste headliner zal zijn op Sziget 2019. Nothing But Thieves werd als eerste headliner voor Dauwpop 2019 bekend gemaakt.

Deze maand namen we afscheid van Helen Sheperd (78 jaar), Anneke Grönloh (76 jaar) en de Amsterdamse volkszanger Koos Alberts (71 jaar).

Deel: