Donderdag 20 december was de finale van de Utrechtse popprijs 2018, in Cloud Nine, de gezellige zaal helemaal bovenin Tivolivredenburg. Everyday Robots, VALENTINO, A Beautiful Lie, Ann My Dice en Wieger Troostheide streden om de juryprijs en de publieksprijs. Oud-winnaars van de prijs zijn onder andere TWINS, The Brahms, Rachel Louise en Ziggy Splynt.

De spitsafbijter om 19 uur was de alternatieve rockband Everyday Robots. De sound en de looks van de zanger maakt een vergelijking Nickleback niet ver weg. De 6 mannen Joris, Willem, Lukas, Willem, Vincent en Jaimy brachten in april van dit jaar hun laatste single ‘Crazy’ uit. Zij speelden het gelijknamige nummer, naast ‘Angelic Curse’ en ‘Do me No Good’. De energieke zanger ging halverwege de show in een opblaasboot liggen, maar met welk nut.
Het IJsselsteinse A Beautiful Lie betrad daarna het podium. De vier mannen Maurice van den Berg (gitarist), bassist Marton Hendriksen, Dave Gruters en Larson Hendrikson rockten er op los. Alleen liet het samenspel wat te wensen over, en kwam de band nog wat te timide over. En het eigen geluid was er nog niet, maar wat niet is kan zeker nog komen.
De van oorsprong Houtense singer-songwriter Wieger Troostheide schreef in het verleden liedjes voor kindermusicals, en stond gisteren met een voltallige band op het podium. Nederlandse lieve luisterliedjes die doen denk aan Acda en de Munnick. Er waren veel fans, die zelfs een spandoek hadden met ‘Wieger’ erop. De jury gaf later als reactie dat Wieger meer liedjes met de band samen moet gaan schrijven.
Zanger Stijn Grul van het Utrechtse VALENTINO bracht met zijn mooie stem gevoelige en breekbare nummers als ‘Roses’, maar ook stevige rocknummers als ‘Back again’, ‘Wake me when it is Over’ en ‘Heal the Wounds’. Een zeer volwassen band, met een divers en vol geluid, en goed op elkaar ingespeeld.
Ann My Dice uit Rotterdam bestaat uit 4 mannen, Ian, Jorn, Nils en Tim, en brachten ons een soort van metalcore. Hun slogan is ‘Hoist your socks and raise your fists!’ Vuisten gingen de lucht in. Of de sokken opgetrokken werden, kon ik zo snel niet zien. Het publiek was betoverd, een heuse kleine moshpit was een feit.
Tijdens het juryoverleg speelde de winnaar van vorig jaar, de dreampopband TWINS. Zij wonnen zowel de jury- als de publieksprijs. TWINS is Tim en Ilse, en live komen daar nog Jorrit, Rinus en Menno bij.

Eindelijk was het moment daar dat de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs bekend werd. De juryprijs ging terecht naar VALENTINO, en de publieksprijs naar de mannen van Ann My Dice. Beide gefeliciteerd!

Deel: