De Rusheuvel, een sportcentrum in Oss, was voor deze avond omgetoverd tot een waar poppodium. En wat had Artists & Bands Booking Agency weer een fantastische line-up neer gezet. In willekeurige volgorde tributes van U2, AC/DC, Metallica, Queen, Muse, Guns ’n Roses en Led Zeppelin. Een uitverkocht huis voor de Rusheuvel en de organisator hetgeen min of meer logisch is als je in 9 uur tijd het mooiste uit de muziekgeschiedenis en het heden kunt beleven. Gebracht door bands met een positieve reputatie als het gaat om het vertolken van genoemde bands.
De ondankbare taak om de middag/avond te openen was aan Letz Zeppelin. Hoezo ondankbaar? Het publiek was meteen warm om mee te gaan op de klanken van ‘Immegrant Song’, ‘Stairway to Heaven’ en de afsluiter ‘Whole lotta Love’.
Na Letz Zeppelin was het de beurt aan Miracle. In een tijd dat Bohemian Rhapsody volle bioscoopzalen trekt en reclamespots weer gebruik maken van de muziek van Queen.
Het geluid van Queen neerzetten is Miracle wel toevertrouwd. De zanger, de Italiaan Jordan Trey heeft het geluid van Freddy Mercury, om over de rest van de muzikanten maar te zwijgen. Zwaaisjalen van Queen werden door Jordan uit het publiek opgehaald om te integreren in de show. Met natuurlijk al de hits, ‘We will rock you’ (en dat deden ze), ‘It’s A Kind of Magic’, ‘Somebody to Love’, ‘We are the Champions’ en als afsluiter ‘Bohemian Rhapsody’.
Daarna werd het podium omgebouwd voor U2 by In the Name of Love. Ik val in herhaling maar ook deze band zet hun idolen neer zoals het hoort. Het geluid van U2 in nummers als ‘Sunday Bloody Sunday’, met op de projectie beelden van de bewuste zondag. ‘With or Without You’, ‘Newyears Eve’ met het oog op 31 december en tot slot ‘One’, omdat we immers allemaal één zijn.

The Muse Experience.

Inmiddels ook hun sporen verdiend en Muse hoort dan ook zeker thuis op evenementen als de Legends of Rock. Ook hier weer het bekende werk waar het publiek en de Muse diehard fans wel raad mee wisten de zanger, bassist en drummer zouden we even later nog en keer tegenkomen. Muse en the Muse Experience beiden the real thing.
Na het geweld van de Muse Experience snel ombouwen voor Slash ’n Roses voor hun tribute aan Axel en Slash. De drummer, de bassist en de zanger kwamen bekend voor. Oja the Muse Experience. Danny, Arie en Richard zette met hetzelfde gemak Muse al Guns ’n Roses neer. Nu met hulp van Hidde en Armand (Slash). Grote hits stonden op het menu en werden met graagte genuttigd door het publiek. ‘Sweet Child of Mine’, ‘November Rain’ met Richard achter de vleugel en Armand erop. Wat een geluid en na een uur meeschreeuwen met deze mannen kon het publiek zich opmaken voor de apotheose.
Present Danger kroop in de huid van Metallica en High Voltage bracht hun eerbetoon aan AC/DC. Beide bands zette de zaal weer op zijn kop. Nothing Else Matters als je bij zo een mooi evenement aanwezig kan zijn. Als dit de Highway to Hell is, nou dan weet ik het wel.

Foto’s: Rob Verbrugge

Deel: