Het kwam tot hem in een droom, het nummer ‘Sanctuary’. De nacht voordat hij op een festival in Spitsbergen zou optreden droomde hij het volledige arrangement, waarop hij het de volgende dag al volledig heeft gespeeld. Zo vertelt de 72-jarige bluesgitarist uit New Orleans althans. Dat was zeven jaar geleden en het bleek de opmaat voor album dat volledig is gewijd aan zijn liefde voor de Heer, zijn dank voor zijn talent en carrière en een kijkje in zijn opvattingen over het leven. Zoals hij zelf zegt: “Een blues-/gospelalbum dat ik altijd al had willen maken.” Bryan Lee is blind vanaf zijn achtste. Hij is professioneel muzikant vanaf zijn vijftiende en Muddy Waters voorspelde hem een prima toekomst als hij zijn eigen pad aanhield.

Op ‘Sanctuary’ staan elf nummers, waarvan acht eigen composities van Braille Blues Daddy, zoals zijn bijnaam luidt. Het album begint met ‘Fight For The Light’ en ‘The Gift’, waar duidelijk zijn afkomst uit de Crescent City in naar voren komt. Gospel hoor je duidelijk in het titelnummer ‘Sanctuary’, waarmee dit allemaal is begonnen, en ‘Mr. Big’ en ‘Only If You Praise The Lord’. Erg mooi zijn het funky ‘Jesus Gave Me The Blues’ en ‘I Ain’t Gonna Stop Now’. Een heel mooi album. (8/10)  (Ear Relevant Records)

Deel: