De Britse singer-songwriter George Ezra Barnett uit Hetford behoorde tot de BBC’s Sound of 2014. Uit de groep genomineerden werd Ezra vijfde en Sam Smith de winnaar. De sneltrein waarmee Ezra vervolgens successen aan elkaar rijgt lijkt maar niet te stoppen. Sinds de release van zijn debuutalbum ‘Wanted On Voyage’ uit 2014, met daarop de ongeëvenaarde publieksfavoriet Budapest, gaat het enorm hard voor de nog altijd maar 25-jarige singer-songwriter. Ook met opvolger ‘Staying at Tamara’s’, die sinds eind maart in de winkel ligt, bewijst hij zijn enorme talent.
George Ezra is hot! Zonder al te veel moeite verkocht de jonge Brit de Amsterdamse AFAS live uit en dat publiek was ook al snel vertegenwoordigd in de zaal. Tegen onze verwachtingen in bestond het publiek gisteren uit verschillende doelgroepen. Van puberende tienermeisjes tot overenthousiaste vijftigers, iedereen was van de partij.

De openingsact werd gisteravond verzorgd door de 22-jarige Ethan Barnett a.k.a. Ten Tonnes… inderdaad het jonger broertje van George. Ten Tonnes staat voor rauwe catchy gitaarliedjes die wat minder poppy zijn dan zijn oudere broer.

Toen George Ezra het podium op kwam lopen, bleek al snel dat die puberende meisjes ook overenthousiast konden zijn. Als een ware grootheid werd de Brit onthaald tijdens zijn eerste nummer ‘Don’t Matter Now’. Daarin bleek meteen dat sinds het uitbrengen van zijn eerste album ‘Wanted On Voyage’ hij ontpopt is tot een ware artiest en zelfs iets van een showman.
Ezra is joviaal en innemend. Het is volstrekt helder met welke twee wapens hij hier het publiek inpakt. Zijn stem en de charme. Die stem is diepdonker en doorleefd, terwijl hij de charme heeft van een ideale schoonzoon. Iedere tokkel op zijn gitaar is raak en met elke gezongen noot raakt hij je tot op het bot. De intensiteit waarmee Ezra zijn muziek overdraagt is behoorlijk heftig.

George-Ezra

Gisteren ontpopte George Ezra zich in de AFAS Live tot een ware performer. Even leek het alsof zijn bindteksten iets te ingestudeerd waren, maar al snel kon hij ons ervan overtuigen dat hij alles met liefde voor de muziek en het publiek deed. De set bestond uit een fijne afwisseling van oude en nieuwe nummers. Tot verbazing van de zanger werden zelfs zijn meest recente songs van begin tot einde luidkeels meegezongen. Niet alleen het publiek had duidelijk genoten maar ook de band trok met een brede glimlach van het podium. Als je George en zijn band nogmaals live wil zien kan dat volgend jaar mei in Ahoy Rotterdam.

George-Ezra

foto’s: Armand Hoogland

Deel: