Het lijkt er op dat Jett Rebel het momentum een beetje kwijt is. In Hedon te Zwolle was het op zaterdagavond niet uitverkocht. De vorige shows waren steevast weken van te voren uitverkocht. De laatste platen waren ook niet zijn beste platen en ook zijn discografie is een rommeltje. Beginnend met prachtige dance nummers tot stevige rock. Sinds de 2 dames Jessica Manuputty en Amber Gomaa geen onderdeel meer van zijn band uitmaken is het meer rock geworden. Het momentum is Jett hierdoor wat kwijtgeraakt, door meer rock in zijn optredens te verwerken, terwijl zijn stem zich daar niet echt voor leent. Zijn performance zeker wel want Jet blijft meer een live dier dan een studiomuzikant.

Op 28 september is plaat nummer ‘7’ uitgekomen. Inmiddels al zijn zevende uitgave. De eerste 5 nummers van de show kwamen van de nieuwe plaat. ‘Amy’, ‘Again’, ‘Can’t let me down’, ‘Good boy’ en de single ‘Perfect lady’ beloven veel goeds over zijn laatste werk.

De dance, Prince en jaren tachtig-invloeden zijn weer terug. ‘Perfect lady’, de meest recente single, is de minste van de eerste 5 dus het lijkt erop dat de nieuwe plaat eindelijk een topper is. In het eerst deel van de set waren de heren fraai en chic in het blauw gekleed. De eerste set met prachtige uitvoeringen van ‘Romance’ en ‘Mary-Ann’ liet zien dat Jett met deze dansbare nummers in het eerste uur al het hoogtepunt van de 3 uur durende show ten beste gaf. De jam ‘Romance’ bonk uit met heerlijke Prince-invloeden en fraaie Chic gitaarlicks. De eerste set werd afgesloten met ‘On top of the world’ waarna het eerste rustpuntje van de avond kwam ‘Unconditional love’ met Jett solo op keys.

De band kwam terug in witte shirts en witte spijkerbroeken waarbij het er nog met een restje dance ‘Can’t live without you’ en het hoogtepunt van de show ‘Should have told you’ met Jett op de talkbox lekker los ging. Vanaf ‘Devious child’ werd het rock wat de klok sloeg, waarbij je tot ‘Stop playing with my heart’ even naar de bar kon om bij te komen van het eerste magnifieke deel. Het rockgedeelte was obligaat en deed afbreuk aan de totale concertbeleving. Pas bij ‘It’s cruel’ wist Jett rock en dance weer goed te combineren tot een spannende song. Jett straalde op het podium en gaf alles en wist een ieder bij de show te betrekken met zijn beleving en energie. Live was Jett met zijn uitstraling top. Woensdag stond Doe Maar met Henny Vrienten nog in Hedon en zijn zoon Xander Vrienten maakt onderdeel uit van de Jet Rebel live band (al 2500 gigs lang). Samen lieten ze zien dat er een nieuwe generatie op het podium staat die geen visuals nodig heeft om te boeien, maar op het podium met hun live presentatie het grote verschil maken.

‘Baby I need you’ met Jett op heerlijk vette keys en ‘Never gonna be the same’ zijn heerlijke shownummers. Jett wist 3 uur lang op het podium alles te geven! Waar hij die energie vandaan haalt, is ongelofelijk en heerlijk om te zien hoe hij met enthousiasme het publiek wist te vermaken. Jett heeft veel matig materiaal gemaakt maar ook heel veel mooi materiaal waarbij ‘Dance underneath the Sheets’ en ‘Louise’ de absolute hoogtepunten van deze show waren. Hij is enorm productief en met een ‘Best of’ zou hij makkelijk 15 nummers kunnen vullen die top zijn.

In de toegift bleek ook dat Jett zowel dance als rock heerlijk vindt. Na de dance nummers in de toegift ging Jett nog even helemaal los door 2 heerlijke rocknummers te spelen die ook dansbaar en heerlijk meezingbaar waren. Te weten ‘Get your rock’n roll on’ en de absolute afsluiter ‘Do you love me at all’. Met de nieuwe nummers van ‘7’ is Jett weer back on track in de stijl die hem mateloos populair maakte. Vreemd genoeg maakte hij geen reclame voor de stand waarbij de nieuwste plaat op vinyl en cd werd verkocht maar riep hij iedereen op om ‘7’ illegaal te downloaden omdat het anders zoveel kost. Live zagen we een show met 2 gezichten. Dance en rock waarbij de dance uitmuntend was en de rock obligaat. Pas in de laatste 2 nummers van het tweede deel van de set en in de laatste 2 nummers van de toegift liet Jett Rebel zien dat hij met de juiste dosering en songkeuze het concert goed rockend kan afronden.

Foto’s (c) Rene Obdeijn / Maxazine

Deel: