Wie Slash is, hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Voor de mensen die toch een geheugensteuntje nodig hebben: hoge hoed, krullen, zonnebril en een Les Paul gitaar. Tegenwoordig zit hij weer in Guns ’n Roses en is hij bezig met de ‘Not in This Lifetime’ Tour. In de tussentijd vond hij ook de tijd om een nieuwe soloplaat uit te brengen: ‘Living the Dream‘. Met hierop de vertrouwde bijdrages van zanger Myles Kennedy en begeleidingsband The Conspirators.

Dat de plaat opent met een stevig gitaarnummer moet geen verrassing zijn. Even lijkt de band te twijfelen of ze ook in moeten zetten, maar na een kort startshot vliegen ze collectief uit het startblok. ‘The Call of the Night’ zou ook niet misstaan als het eerste nummer van een show. Een concert met groots vertoon en een vallend gordijn dat bij de eerste klap op het drumstel naar beneden valt en de band een gillende en springende menigte voor zich heeft. Hoewel het tempo op het volgende nummer iets omlaaggaat, blijven de gitaren even hard. Op ‘My Antidote’ gaat de gainknop een klein beetje terug, maar na de intro wordt het spreekwoordelijke gaspedaal weer tot op de bodem ingetrapt. Dat de gitarist ook een powerballad in zijn vingers heeft, bewijst hij met ‘Lost inside the Girl’. Niet het meest originele onderwerp om over te schrijven. Gelukkig past de sound van de band wel bij deze tijd. Dus blijft het chorus-pedaal lekker in de kast. Op ‘The One You Loved is Gone’ wordt zelfs de akoestische gitaar ter hand genomen. Dus alle ingrediënten voor een klassieke rockplaat komen ook weer voorbij op dit schijfje.

Naast het gitaarspel, speelt de zang van Myles Kennedy zeker een hoofdrol op deze platen. Naadloos weet hij zich te voegen in alle tempo’s en stijlen. Waar mogelijk zit er ook een subtiele tweede stem in de mix verstopt die alles een stuk minder plat maakt. Het is maar goed dat Slash nooit beweerd heeft iets vernieuwends te willen doen. Want deze band gaat niet voor de originaliteitsprijs. Het is de muziek die Slash al jaren schrijft en maakt. En je weet wat ze zeggen: never change a winning team. (7/10) (AD4Records)

Deel: