Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Garbage in TivoliVredenburg.

Concerttip zondag 23 september: Garbage in TivoliVredenburg

De Amerikaanse alternatieve rockband Garbage speelt deze avond ‘Version 2.0’, het bejubelde tweede album, integraal. Version 2.0 uit 1998 bevat de singles ‘I Think I’m Paranoid’, ‘Push It’, ‘Special’, ‘When I Grow Up’, ‘The Trick Is To Keep Breathing’ en ‘You Look So Fine’. Garbage brak midden jaren negentig door met een ijzersterk debuutalbum en de bijbehorende hits ‘Queer’, ‘Stupid Girl’ en ‘Only Happy When It Rains’.

Met hun goed doortimmerde rocksongs, charismatische frontvrouw (Shirley Manson) en subtiele elektronische arrangementen was Garbage de juiste band op het juiste moment. De band won diverse MTV Awards, kreeg Grammy Award nominaties en heeft wereldwijd meer dan 12 miljoen albums verkocht. Na het vierde album ging Garbage in 2005 op de pauzestand, maar in 2012 kwamen ze weer terug met ‘Not Your Kind Of People’. Hun meest recente plaat ‘Strange Little Birds’ (2016) heeft een lekker gothic, Depeche Mode-achtig tintje!

Deel: