Vorig jaar kwam de Andreas Diehlmann Band uit met hun zelfgetitelde debuut-cd. Hiermee maakte hij zowel in zijn thuisland Duitsland als internationaal grote indruk. Niet in de laatste plaats bij mij. Het powertrio rond zanger/gitarist Diehlmann – met bassist Volker Zeller en drummer Tom Bonn – toert alweer enkele jaren door Duitsland en de rest van Europa. De band is afkomstig uit Kassel en bandleider Diehlmann is ruim twintig jaar werkzaam als gitaarleraar, arrangeur, componist en zijn gitaarwerk is op talrijke studioproducties te horen. Van 2012 tot en met 2016 heeft hij Sydney Ellis begeleid tijdens haar Europese tournees.

Andreas Diehlmann BandOp de nieuwe cd ‘Your Blues Ain’t Mine’ staan vijf door Diehlmann geschreven nummers naast vier covers. Degene die de eerste cd kent weet wat te verwachten is, namelijk stevige bluesrock. Niet alleen maar rampetampwerk, maar melodieus. Vergelijk het met het werk van een Walter Trout en onze eigen Julian Sas. Fans hiervan zullen zeker het werk van de Andreas Diehlmann Band kunnen waarderen. De covers zijn eigen en geslaagde bewerkingen van klassiekers als ‘Come On In My Kitchen’ (Robert Johnson), ‘Little Wing’ (Jimi Hendrix) en ‘Soulshine’ (Warren Haynes). Een beetje vreemde eend in de bijt vind ik ‘F#cking Happy Blues’ van een O. Hehemann, waarmee de cd wordt afgesloten. Het begint als een stevige shuffle en gaat halverwege over in een eigen versie van ‘Amazing Grace’. Speciale vermelding verdienen de zelfgeschreven boogie ‘Your Blues Ain’t Mine’ en het funky ‘I Don’t Know’. Met dit tweede album bewijst de Andreas Diehlmann Band opnieuw voor een flink stuk vuurwerk te kunnen zorgen. Een prima cd. (8/10) (Mountain Meadow)

Deel: