Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Goo Goo Dolls in Melkweg.

Concerttip zondag 29 juli: Goo Goo Dolls in Melkweg

“And I don’t want the wooooorld to see mee, ‘cause I don’t think that they’d understaaaaand…!”. Dikke kans dat je deze woorden eind jaren ’90 uit volle borst heb mee lopen brullen, want wat wás het een megahit! In hun vroege carrière werden Goo Goo Dolls door critici afgedaan voor imitators van The Replacements. Maar just beneath the surface ontwikkelde dit trio hét garagepunk geluid van die tijd tot een meer mainstream sound en maakten henzelf daarmee toegankelijk voor het grote publiek en met succes! Al snel ontpopten ze zich tot een van de meest populaire alternatieve rockbands die de jaren negentig rijk was.

Ze verkochten miljoenen albums aan massa’s mensen die totaal onbekend waren met de grunge-stroming waar Goo Goo Dolls uit voortkwam. Ze hebben een paar kneiters van hits in hun achterzak die als klittenband aan je hersenen blijven, met natuurlijk megahit ‘Iris’ voorop. Drummer Mike Malinin heeft zijn drumstokken aan de wilgen gehangen. Rzeznik en Takac besloten hem echter niet te vervangen maar om als duo verder te gaan en een album uit te brengen, getiteld ‘Boxes’. In 1999 stond Goo Goo Dolls al eens in Melkweg en zondag 29 juli komen ze éindelijk terug. Tijdens deze tour worden deze legendes vergezeld door hun vaste tourband en ja, alle hits komen natuurlijk voorbij! Dus smeer de kelen, trek je geruite bloes uit de mottenballen en koop snel een kaartje voor deze nu al legendarische show!

Support
RUV is een blues rock trio dat zijn inspiraties haalt uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw. Met ontblote tanden jaagt RUV een slanke Gary Moore, nuchtere Bonham en frisse Cobain de tijdmachine in naar het heden. Als hongerige wolven omsingelen ze je met huilende gitaren, grommende bas en bezwerende drums. Vervolgens grijpen ze je vast voor een portie onvervalste hedendaagse blues rock in de lijn van Jack White en zijn Raconteurs.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: