Op de laatste vrijdag van juni zette De Groene Engel in Oss een van de grootste bands van het moment in de picture: Muse. De band tourde ter ondersteuning van hun zevende album Drones met hun ambitieuze Drones World Tour de wereld over, met meer dan 130 concerten. Voor de eerste keer speelde de band vanuit het midden van de arena, met het podiumontwerp dat fans een volledige 360 graden audiovisuele ervaring biedt. Een registratie gaat op 12 juli wereldwijd in première in duizenden bioscopen en filmhuizen, waaronder de Groene Engel.

Vrijdag werd het repertoire van Muse live uitgevoerd door Muse-coverband Musest. Musest mag gerekend worden tot een van de beste Muse-coverbands ter wereld. De Gorinchemse band speelde al door heel Europa, en vrijdag dus ook in Oss.

Musest, bestaande uit drummer Bob, bassist Chico, toetsenist Chamo en gitarist/zanger Jeroen. Het is moeilijk om Muse goed neer te zetten, omdat het bijna onmogelijk is om muzikaal dezelfde synergie en energie van dit wereldberoemde rocktrio te evenaren. Het lukte Musest echter goed en met de ogen dicht leek het er niet zelden op, of Muse zelf stond op het podium.

Nee, Muse zelf zal niet snel naar Oss komen; Den Bosch, 2006, De Brabanthallen, was het dichtstbij dat de wereldberoemde band ooit is geweest en zal komen. Maar Musest zette zichzelf met hun geweldige spel zo op de kaart dat je geen Muse meer nodig hebt. Den Bosch 12 jaar geleden de echte Muse? Oss afgelopen vrijdag de echte Musest!

Foto’s (c) Hans Kreutzer

Deel: