De voorbereidingen zijn in gang, de grote dag komt er aan: in december 2018 viert Heino, een van de grootste en meest succesvolle zangers uit Duitsland zijn 80ste verjaardag. Dit hoogtepunt wordt onder andere gevierd met een afscheidstour in het voorjaar van 2019. Op 8 maart 2019 staat de Duitse volksheld eenmalig nog in Nederland, en wel in de Effenaar in Eindhoven.

Momenteel zit Heino in de studio en werkt de zanger aan zijn afscheidsalbum. De nu nog 79-jarige barst van energie: ‘’Ik wil mijn fans laten weten dat ik blij ben met het nieuwe studiomateriaal. De nieuwe nummers klinken fantastisch en enkele liedjes zullen zeker live gespeeld worden.

Tijdens de afscheidstour komen nummers uit de gehele carrière van de zanger voorbij. Van Duitse Schlager en volksliederen, tot partyhits en rocknummers van de samenwerkingen met o.a. Rammstein en Die Toten Hosen, en natuurlijk muziek van het nieuwe album.

Met meer dan 1.000 liedjes, die Heino sinds zijn podiumdebuut in 1965 heeft opgenomen, en bij elkaar meer dan 50 miljoen verkochte platen, behoort de zanger tot de meest succesvolle en meest productieve muzikanten uit Duitsland. De zanger heeft wereldwijd dan ook voor vele uitverkochte concerten gezorgd. Nu, nog eenmaal in Nederland, en dan is het toch echt over.

Deel: