Het Amerikaanse triphop-duo Thievery Corporation kondigt vandaag de release aan van hun nieuwe album ‘Treasures from the Temple’ op 20 april 2018. Dit inmiddels al weer elfde studioalbum van het duo bevat samenwerkingen met artiesten zoals: Mr. Lif, Sitali, Racquel Jones, Notch, Natalia Clavier en Lou Lou Ghelichkhani. De 12 nieuwe songs zijn een voortzetting van hun vorige album Temple of I & I, opgenomen in Port Antonio, waarbij ze hun kenmerkend geluid vermengen met klassieke dub, dancehall en roots-vibes. Samen met de aankondiging verschijnt ook de nieuwe videoclip voor de eerste single van het album ‘Voyage Libre’, geregisseerd door Tina Rivera. De reis naar ‘Treasures from the Temple’ begint met ronddolen in de psyche van Thievery-vocalist LouLou Ghelichkhani in een surrealistische, monochrome visualisatie van de emotionele ruimte.

Thievery Corporation draait al 20 jaar lang mee zonder dat ze ooit maar een radiohit scoorden, een big budgetvideo uitbrachten of back-up kregen van een groot label. Met hun eigen independent label ESL wisten ze miljoenen albums te verkopen -en hun fans wereldwijd elk jaar verder uit te breiden. Thievery Corporation heeft reeds samengewerkt met beroemde artiesten zoals David Byrne, Norah Jones, Perry Farrell, The Flaming Lips, Anushka Shankar, Femi Kuti, Seu Jorge, Astrud en Bebel Gilberto en hebben meegewerkt aan soundtracks van grote films zoals Garden State.

Deel: