Ruben Hein gaat met zijn nieuwe album ‘Groundwork Rising’ terug naar de kern: piano en zang.
Ruben Hein’s muzikale ontwikkeling bracht hem langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar verschillende awards, veelgeprezen albums en uitverkochte shows. Toch was het tijd voor een nieuwe stap.
Ruben heeft ruim de tijd genomen om de koers voor ‘Groundwork Rising’ te bepalen. In de tussentijd speelde hij mee op de plaat ‘Hard Believer’ van Fink en ging hij met diezelfde groep mee op tour. ‘Ik zag van dichtbijhoe het anders kon en leerde dat ik weer moest vertrouwen op mijn intuïtie.’

Beïnvloed door artiesten als Radiohead, Thomas Dybdahl, Sufjan Stevens, maar ook Joni Mitchell, Randy Newman en Paul Simon, maakte Ruben met ‘Groundwork Rising’ een plaat waarin hij zijn intuïtie volledig volgt. Niet alleen de composities, maar ook de teksten zijn simpel, elegant en oprecht.

Ruben Hein staat op 12 april in Doornroosje in Nijmegen.

Deel: