Jasper van ’t Hof is een van de meest actieve jazzmuzikanten in Europa. Hij heeft meer dan 70 albums opgenomen. Nu is hij terug in Tilburg met een nieuw kwartet waarin 4 generaties Nederlandse jazzmusici bijeenkomen.

Jasper van ’t Hof kan bogen op een imposant oeuvre waarin jazz, ‘freejazz’, rock, jazz-rock, elektronica, solopianoconcerten, wereldmuziek en kerkorgels samen komen. Hij speelde met grote namen uit de jazz: rietblazers Charlie Mariano & Archie Shepp, gitaristen Philip Catherine & Wim Overgaauw, drummers Pierre Courbois & Alphonse Mouzon, hoewel hij het meest bekend is geworden door zijn uitmuntende solospel. In 1997 kreeg hij de Bird Award.

Met zijn nieuwste 1/4-tet laat van ’t Hof zien dat hij zijn kruit nog niet verschoten heeft. Ze presenteren het nieuwste album ‘No Hard Shoulder’ en we horen hoe tenor saxofonist Dick de Graaf het opneemt tegen de frisse ritmesectie bestaande uit Frans van der Hoeven en de jonge aanstormende sterdrummer Jamie Peet. Het Jasper van ’t Hof 1/4-tet staat op vrijdag 13 oktober in Paradox in Tilburg.

Deel: