De bekende Rotterdamse club Perron opent tijdens REC. Festival haar deuren voor een uitgebreid DJ programma. De in 2015 gesloten club huisvest vrijdag 3 november de modulaire synths van Colin Benders en een nachtprogramma van Ostgut Ton. Op zaterdagnacht 4 november strijkt Hessle Audio er neer met Ben UFO. Andere toevoegingen aan de line up zijn een avond geprogrammeerd door Lefto en een selectie van muziekfilms in Kino. REC. Festival vindt tussen 1 en 5 november plaats met optredens van Joey Bada$$, Banks, Little Dragon, BADBADNOTGOOD, Cassius, !!! (Chk Chk Chk), Moses Sumney, Shabazz Palaces en Hunee & Intergalactic Gary.

Eerder maakte REC. Festival bekend dat het voor zijn tweede editie uitbreidt naar vijf dagen. Ook het aantal locaties gaat omhoog: naast Annabel, Transport, BAR, Biergarten en HipHopHuis zijn daar nu ook Perron en filmtheater Kino aan toegevoegd. Tezamen maakt dit het grootste stadsfestival van Rotterdam, en meer locaties worden nog bekend gemaakt.

Perron
Perron opende in 2011 voor één jaar haar deuren onderin een tijdelijke ruimte in het Schieblokkwartier. Uiteindelijk duurde het vijf jaar voordat Perron sloot omdat het gebouw gesloopt zou worden. Echter staat het er nog en is de club nog in dezelfde staat als in 2015. Perron gaat voor REC. Festival tijdelijk open als één van de festivallocaties. Van een permanente heropening is echter geen sprake.

Dit jaar staat de vrijdagavond in het teken van de experimentele, modulaire synthesizers van Colin Benders en Albert van Abbe. Ostgut Ton is het label van techno instituut Berghain en doet op vrijdagnacht een showcase in Perron. REC. grijpt hiermee terug op de clubnachten van weleer in deze Rotterdamse techno-bunker. Donkere en groezelige tijden herleven met oa. Answer Code Request en Ryan Elliott. Zaterdag is het de beurt aan Hessle Audio uit Londen. Dit label presenteert publiekslieveling Ben UFO, Pearson Sound en Pangaea. Stuk voor stuk zijn dit allemaal techno en househelden die in de grimey setting van Perron helemaal tot hun recht komen.

Filmprogramma in Kino
Woensdag 1 november trapt REC. Festival af met twee spraakmakende films in Rotterdams filmtheater Kino. Kuso, het regiedebuut van Flying Lotus, is een provocatieve film met muziek van Flying Lotus zelf, Aphex Twin, Thundercat en anderen. The Verge omschreef het als ‘de goorste film ooit gemaakt’ vanwege zijn bizarre combinatie van horror, slapstick en musical. Daarnaast wordt A Life in Waves vertoond, een documentaire over het leven van synthpioneer Suzanne Ciani. Ciani is o.a. de maker van het Coca Cola ‘plop’-geluid, dat in revolutie ontketende in het gebruik van synths in advertising. Ciani, inmiddels een dame van 72 jaar, staat op vrijdag in BAR met haar synths en zal op donderdag wat bijzonders doen voor een select publiek. Hier wordt later meer over bekend gemaakt. Kaarten voor het filmprogramma zijn los te koop via de website van Kino Rotterdam.

Lefto
Op vrijdagavond wordt de tweede zaal van Annabel gehost door Lefto. Deze Belgische DJ switch moeiteloos tussen hiphop, funk, breaks en wereldmuziek. Hij neemt Teebs mee, die furore maakte op het Brainfeeder label van Flying Lotus. Daarnaast zijn Photay (Live) en K15 door Lefto uitgenodigd op zijn avond. Zij maken de line up van REC. compleet, hoewel nieuwe toevoegingen aan het programma niet uitgesloten zijn.

REC. Festival
Na een goeie binnenkomer in 2016, breidt REC. Festival in 2017 uit naar vijf dagen en voegen steeds meer locaties zich bij het spannendste stadsfestival van Rotterdam. Met een groot aanbod in disco, soul, afro-beat, techno, hiphop, singer-songwriters, indie en future R&B duikt REC. voor de tweede keer links van het midden in het indoor festivallandschap. Rotterdam wordt door REC. nog duidelijker als muziekstad op de kaart gezet. Door de gevestigde headliners en partners af te wisselen met internationaal en lokaal talent biedt REC. Festival een ontdekkingsfestival aan met de helden van morgen. Genre overstijgend, maar lang niet allemansvriend: REC. bedient de muziekliefhebber die niet in één hokje te vangen is met een live en dj- programmering.

Programma
Joey Bada$$ – Za 4 nov, Annabel
Banks – Vr 3 nov, Annabel
Danny Brown – Vrij 3 nov, Annabel
Little Dragon – Za 4 nov, Annabel
BadBadNotGood – Vr 3 nov, Annabel
Cassius dj-set – Vr 3 nov, Annabel
!!! (Chk Chk Chk) – Vr 3 nov, BAR
Saba – Vr 3 nov, Annabel
Acid Arab (live) – Za 4 nov, BAR
Colin Benders – Vr 3 nov
Moses Sumney – Vr 3 nov, Annabel
Shabazz Palaces – Za 4 nov, BAR
Oddisee – Vr 3 nov, Annabel
Hunee & Intergalactic Gary – Vr 3 nov, BAR
Knowe – Vr 3 nov, Annabel
David Vunk – Vr 3 nov, BAR
Islam Chipsy & EEK – Za 4 nov, BAR

Modulaire synthesizer sessies – Vrijdagavond 3 nov, Perron
Albert van Abbe
Colin Benders

Ostgut Ton – Vrijdagnacht 3 nov, Perron
Answer Code Request
Ryan Elliott
Terrence Fixmer live
Somewhen

Hessle Audio – Za 4 nov, Perron
Ben UFO
Pearson sound
Pangaea​

Strange Sounds From Beyond – Za 4 nov, BAR:
Inga Mauer
Orpheu The Wizard
Giant Swan
Steele Bonus
Identified Patient
Ramzi
ZoZo
Don’t DJ
Luca & Mata Hari
Twice Upon A Time
543FF
Ocke Weeda
Zeedijk ’72

Deel: