The Guru Guru is een band die niet van stilzitten houdt. Tussen de vele concerten, in binnen- en buitenland, werkt de band ondertussen al aan nieuw materiaal voor hun opvolger op PCHEW. Ook werd er nog de tijd gevonden om een nieuwe single en video te releasen én volgende maand gaat hun uitgebreide Europese tour van start. Zo spelen ze oa concerten in UK, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Nederland en staan ze ook op de affiche van het Monkey-Week showcase festival in Sevilla. Een festival waar elk jaar steeds meer mensen uit de Europese muzieksector naar afzakken.

De nieuwe single heet ‘Back Door’ en is wellicht de meest opvallende track uit de plaat.

Anders, dan wat de song wellicht bij een eerste luisterbeurt doet vermoeden, is dat dit een erg donkere/duistere song is, een song met een dubbele bodem. Die ‘extra fridge’ zal in elk geval niet gebruikt worden om nog meer drank koud te zetten … de rest laten we liever tot de verbeelding spreken.

Hoe het idee van de video tot stand kwam: “We willen met de clip voor het nummer ‘Back Door’ de kijker en luisteraar via een achterdeur toelaten in de duistere en groezelige kant van onze maatschappij, waar uiterlijke schijn ingeruild wordt voor een getormenteerde ziel die leeft in de marginaliteit. Beeld je een oud rusty hotel in en een eenzaat dieeen spelletje kaart speelt maar in gedachten met een heel anderspelletje bezig is ”

30 september staat de band in DVRS in Sittard.

Deel: