Alles wijst erop dat de band Kensington volgend jaar een concert zal geven in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De band zou het eigenlijk bekend gaan maken in DWDD, maar het nieuws lekte op social media uit nadat iemand een foto van een poster met daarop een aankondiging had geplaatst. Het concert zou plaats moeten gaan vinden op 14 juli volgend jaar.

Het is in de afgelopen jaren hard gegaan met de band uit Utrecht. Vorig jaar stonden ze vijf keer in een uitverkochte Ziggo Dome. Daarnaast vestigden ze een record in de Album Top 100, want het album ‘Rivals’ uit 2014, de voorganger van het huidige album ‘Control’ dat ook nog eens de dubbel platina status behaalde, is officieel het best presterende Nederlandse album aller tijden.

Maxazine was in de afgelopen jaren regelmatig aanwezig bij concerten van Kensington. Zo schreven we over het concert dat ze in februari in de Lotto Arena in Antwerpen gaven het volgende: Kensington haalde ook tijdens het concert in Antwerpen weer alles uit de kast om er een visueel spektakel van te maken: “Projecties, vuur, CO2 en een energieke lichtshow maken de show van Kensington compleet. Kensington bracht hiermee een concert zoals we dat van ze gewend zijn. Met een prettige afwisseling tussen nummers van het eerste uur en de grootste hits zoals ‘Heading Up High’ en het recente ‘Sorry’. Het concert kende daarnaast een prettige opbouw waarbij het publiek werd meegezogen in de heerlijke energie van de band. Tegen het einde van de avond sloten de heren af met ‘Little Light’ waarna de heren in de toegift energiek afsloten met ‘Streets’ en ‘St. Helena’”.

Update: De voorverkoop voor het concert start woensdagochtend 13 september om 10:00 via een speciale website.

Deel: