De Nederlandse band Kensington heeft sinds de start in 2005 een enorme groeispurt gemaakt in de internationale muziekwereld. De band startte feitelijk al in 2002 als een schoolproject van de huidige gitarist Casper van Starreveld en zijn schoolgenoten Jan Haker, Lucas Lenselink en Luuk Verink. De naam Kensington kwam op, toen de schoolband, genaamd Quad, werd opgeheven omdat Luuk Verink de band verliet. De overgebleven heren zochten daarop een nieuwe leadzanger waarop Eloi Youssef zich voegde bij de band. In 2006 brachten zij hun eerste EP uit en vanaf de zomer van 2011 brak Kensington door bij het grote publiek met het debuutalbum ‘Borders’.

Met de tijd groeide de band op nationaal niveau tot een succesband in het pop/rock genre, maar ook in Duitsland, Oostenrijk, België en Zwitserland verdiende de Utrechtse band haar muzikale strepen. Met het uitbrengen van het album ‘Rivals’ werd er een memorabele muzikale slag geslagen in hun carrière. Diverse nummers zoals ‘Streets’, ‘War’ en ‘Done With It’ werden wereldwijd met open armen ontvangen en worden tot op de dag van vandaag grijsgedraaid op haast alle radiostations. In februari 2015 brachten de heren hun eerste grote concert in de Heineiken Music Hall (inmiddels AFAS Live) waarna ze aan het einde van 2015, als afsluiter van hun internationale tournee, twee uitverkochte concerten gaven in de Ziggo Dome te Amsterdam. De 34.000 kaarten waren binnen no-time uitverkocht waarna de band in 2016 opnieuw drie uitverkochte concerten gaf in de Ziggo Dome.

Het nieuwste album van Kensington, genaamd ‘Control’ werd uitgebracht in oktober 2016 waarna de band aankondigde een grootschalige albumtournee te gaan doen door Europa. De kaarten voor deze tournee waren ook binnen no-time uitverkocht. Zo ook voor het concert op 24 februari in de Lotto Arena te Antwerpen. De avond werd rond 20:00 afgetrapt met in het voorprogramma de band ‘Jacle Bow’. Rond de klok van negen betraden de heren zelf het podium voor een ruim twee uur durende show. De heren startten het concert met het nummer ‘Regret’, waarna de hit ‘Do I Ever’ werd ingezet. De fans kregen daarmee meteen waarvoor ze gekomen waren: Een energieke show waarbij de kelen schor gezongen mochten worden en de vuisten richting het platfond konden. De zogeheten ‘Fansingtons’ werden de gehele avond op hun wenken bediend. Zo passeerde de altijd indrukwekkende sitdown bij het nummer ‘Let Go’ de revue en gingen de aanstekers en zaklampjes weer in de lucht in bij ‘Little Light’.

Kensington haalde ook tijdens het concert in Antwerpen weer alles uit de kast om er een visueel spektakel van te maken: Projecties, vuur, CO2 en een energieke lichtshow maken de show van Kensington compleet. Kensington bracht hiermee een concert zoals we dat van ze gewend zijn. Met een prettige afwisseling tussen nummers van het eerste uur en de grootste hits zoals ‘Heading Up High’ en het recente ‘Sorry’. Het concert kende daarnaast een prettige opbouw waarbij het publiek werd meegezogen in de heerlijke energie van de band. Tegen het einde van de avond sluiten de heren af met ‘Little Light’ waarna de heren in de toegift energiek afsloten met ‘Streets’ en ‘St. Helena’.

Zowel Kensington als de Fansingtons braken de Lotto Arena tot aan de bodem af, er werd gezongen, gesprongen, gedanst en bovenal gerockt!

Foto’s (c) Bas Oeijen
Meer foto’s: https://www.facebook.com/maxazine/

Deel: