Gewapend met een traditionele ardin, haar krachtige stem en een geweldige band neemt Noura Mint Seymali op dinsdag 6 juni BIRD over. Ze bracht al twee veelgeprezen albums uit, werkte samen met grootheden als Tinariwen en Bassekou Kouyaté en is meer dan ready om haar Mauritiaanse mix van blues, rock, funk en psychedelica in BIRD te tonen!

Jong geleerd…
Als nakomeling van generaties griotten zit muzikaliteit in Noura’s familie. Ze begon haar carrière dan ook op 13-jarige leeftijd als backing-vocaliste van de legendarische zangeres (en stiefmoeder) Dimi Mint Abba. Haar vader bracht haar de beginselen van componeren bij en van haar grootmoeder leerde ze verschillende instrumenten te bespelen, waaronder de ardine, een instrument dat traditioneel alleen door vrouwen wordt bespeeld.

… oud gedaan
Noura en haar band maakten hun internationale debuut met de ep’s Azawan en Azawan II. De daaropvolgende twee studio-albums betekenden hun officiële doorbraak. Zo werd hun debuut, Tzenni, door Glitterbeat beschreven als “arguably the best psych/blues album of the year” en kroonde Noisey Arbina tot “the best album in the universe”. Met hun aanstekende combinatie van blues, rock, funk en psychedelica blazen ze wereldwijd festivalgangers, fans en critici omver. Zij zijn al om, nu jij nog.

Wanneer: dinsdag 6 juni 2017
Aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 16,- (pre-sale) / € 19,- (door)
CJP: € 13,- (pre-sale) / € 16,- (door)

Deel: