Dit paasweekend vindt traditioneel de opening van het festivalseizoen plaats in het Brabantse Schijndel. De eerste dag had vele hoogtepunten die al aan het eind van de middag begonnen. Toppers als Lisa Lois, Waylon en Danny Vera trokken volle zalen op het Paaspop terrein. Het eerste deel van het Paaspopverslag stond vrijdagavond al online.

Alle 365 Goed

Wie even zorgeloos op de vrijdagavond met de voetjes van de vloer wilde, kon tussen 18:00 en 0:00 terecht in de Loco Royale, waar de hele avond muziek van toen en nu werd gedraaid. Gouwe ouwe klassiekers zoals ‘Heaven Must Be Missing An Angel’ van Tavares en ‘Don’t You Want Me’ van The Human League’ werden afgewisseld door heerlijke plaatjes van het recente decennium, zoals ‘I Got A Feeling’ van The Black Eyed Peas. Een stel dwazen met microfoons presenteerden de avond terwijl het publiek de kans kreeg om gehuld in de meeste rare outfits op het podium te schitteren. De Alle 365 Goed-avond samengevat: De voetjes van de vloer, bier in de rechterhand en helemaal loco gaan!

UB40

All the way from Birmingham to Schijndel was daar om 21:30 de welbekende reggae/popgroep UB40, die het het podium betrad in de Apollo-tent. De band die in 1978 begon is inmiddels verschillende hits rijker. Met een symfonische overtune trapten de heren van UB40 af met het nummer ‘Food For The Tought’, waarna ze ‘Maybe Tomorrow’ brachten. Een onbeschrijfelijk relaxte sfeer vloeide vanuit het podium direct de zaal in. Nummer voor nummer werd door het publiek uit volle borst meegezongen. De relaxte sfeer hield gedurende de hele show aan in de volgepropte zaal waar de fans meer dan eens boven de band zelf uitzongen.

paaspop vrijdag UB40

UB40 bracht alle grote hits ten gehore aan hun gewillige publiek. Zo passeerden onder andere ‘The Way You The Things You Do’, ‘Here I Am’ en ‘Red Red Wine’ de revue. Het publiek, een verrassende mengeling tussen jong en oud genoot zichtbaar van de onwijs strakke performance van de Britse band!

paaspop vrijdag UB40

Vezpa

De band Vezpa bouwde een feestje in de Restolounge. Of je nou wilde genieten van de vele foodstands of van de nummers van weleer, het kon beide. Nummers als ‘I’m A Believer’ en vele andere nummers van grootheden als bijvoorbeeld Elvis Presley en Chuck Berry kwamen voorbij. Ze werden luidkeels meegezongen door het publiek.

Anouk

Na een onrustige start van de show heeft Anouk de eerste avond van Paaspop knallend afgesloten. Het onrustig stampende publiek in de Apollo stond al lang voor de start van de show klaar voor dé Rockchick van Nederland. “Ik moet er weer even inkomen na twee jaar, maar ik maak het goed”, aldus Anouk na de start met technische problemen. Dat goedmaken, dat heeft ze zeker gedaan. Alle grote hits kwamen voorbij en werden luidkeels meegezongen. ‘Michelle’, ‘Nobody’s Wife’, ‘Lost’, ‘Run Away Together’ zijn een greep uit de selectie. De Apollo genoot, maar smachtte naar wat interactie met Anouk. Met imponerende nummers als ‘Lost’ werd naar een mooi einde toe gewerkt om de eerste Paaspopdag af te sluiten. Anouk was net als twee jaar geleden weer een terechte afsluiter van dag!

Foto (c) Sander van de Berg

paaspop vrijdag Anouk

Deel: