De culthelden van Depeche Mode brengen aanstaande vrijdag hun langverwachte nieuwe single ‘Where’s the Revolution’ uit. De band teasde de single al tijdens een drukbezochte Europese persconferentie in Milaan afgelopen herfst.
De single is de voorloper van het nieuwe album ‘Spirit’ dat 17 maart verschijnt via Columbia Records. ‘Spirit’ is het veertiende studioalbum van de band en de opvolger van het in 2013 verschenen ‘Delta Machine. Op ‘Spirit’ werkt de groep voor het eerst samen met producer James Ford van Simian Mobile Disco (Arctic Monkeys).

De band ondersteunt de release met een Europese tour waarmee ze op 7 mei de Ziggo Dome aandoen.

Depeche Mode (Martin Gore, Dave Gahan en Andy Fletcher) geldt als één van de meest baanbrekende new wave bands uit de jaren tachtig. Wereldwijd verkocht de band meer dan 100 miljoen albums tijdens hun 36-jarige bestaan. Ze scoorden wereldhits met ‘Enjoy The Silence’, ‘People Are People’, ‘Personal Jesus’ en ‘Just Can’t Get Enough’. Alle 13 uitgebrachte studioalbums mochten rekenen op een top 20 notering in zowel de Engelse als Amerikaanse hitlijst. Tot op de dag van vandaag is de band een inspiratiebron voor vele artiesten.

Deel: