Hij zal het zelf niet zeggen want Steve Gadd is een bescheiden mens. Maar zijn collega-muzikanten plukken struisvogels kaal om hem maar voldoende veren in het achterste te kunnen steken. Dit is een drummer van uitzonderlijk hoog niveau. Een alleskunner bovendien want Gadd drukt zijn stempel op zowel jazz- als popklassiekers: het kenmerkende roffeltje onder 50 ways to leave your lover? Steve Gad. Gedanst op The Hustle van Van McCoy? Dan dans je op de beat van Steve Gadd. Chuck E.’s In Love van Rickie Lee Jones? Steve drumt erop. En tegelijkertijd speelt hij dus ook mee op een keur aan jazz/fusion platen. Van Steely Dan’s Aya tot Night Flight van The Brecker Brothers: Gadd is er op vertegenwoordigd. Hieronder hoor je zijn collega’s hem bewieroken en zie je de man in zijn natuurlijke habitat: achter de drums!

Steve Gadd staat op 01 mei 2017 in Metropool in Hengelo. Meer info en kaarten.

Deel: