Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Blaudzun in Patronaat

Concerttip donderdag 15 december: Blaudzun in Patronaat

Blaudzun keert dit najaar terug op het podium, bijna drie jaarna het uitkomen van zijn gelauwerde album Promises of No Man’s Land. Hard aan het werk in diverse studio’s betitelt hij de komende release als a work in progress – en dat blijft het tot de hele tour achter de rug is.
Na eind mei bekend te hebben gemaakt dat er begin oktober dit jaar nieuwe muziek van hem uit zal komen, plaatste Blaudzun woensdag 1 juni een video online met studiobeelden én al een voorproefje van die nieuwe muziek. In de video worden ook alle tourdata in 2016 aangekondigd. .

In 2007 debuteert de Nederlandse indie artiest Johannes Sigmond onder de naam Blaudzun met zijn EP Loveliesbleeding, die hij, aangevuld met nieuwe songs, als zijn eerst volwaardige LP releaset in 2008 via V2 Records. Met het tweede album Seadrift Soundmachine dat in 2010 verschijnt, maken Blaudzun en zijn zeskoppige band (met broer Jakob Sigmond op gitaar) veel indruk tijdens clubshows en festivals, waaronder het optreden op Lowlands.

In 2014 verschijnt Promises of No Man’s Land, dat in Nederland de nummer 1-positie bereikt in de album-top-100 en in België de zesde plaats behaalt. De gelijknamige single is Megahit op 3FM en Hotshot op Studio Brussel. Daarnaast wordt de track gedurende de Olympische Spelen in Sotsji dagelijks als anthem gebruikt tijdens NOS Studio Sport-winter bij de hoogtepunten van de dag.

De clubtours leveren wederom uitverkochte zalen in Duitsland, Zwitserland, België en Nederland op, terwijl in de zomer wordt gespeeld op festivals als Pukkelpop, Lowlands, Hurricane, Southside en Bravalla. Met de single Too Many Hopes for July bereikt Blaudzun de vierde plaats in de Duitse college-charts en de bijbehorende video wordt genomineerd voor een Berlin Music Video Award. In 2015 schrijft Blaudzun de officiële titelsong voor het Grand Départ, de start van de Tour de France in Utrecht. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de titelsong van de film ‘Ventoux’ naar het boek van Bert Wagendorp. In het najaar van 2015 stopt Blaudzun met touren en werkt hij met producer en vriend David Douglas aan het debuutalbum van HATY HATY. Met dit side-project brengt hij in maart 2016 een album uit, gevolgd door een korte festivaltour (waarbij o.a. Patronaat werd aangedaan).

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: