Crying Boys Cafe… Café is in dit geval zonder apostrof, artistieke vrijheid. Crying Boys Cafe dus. Moderne, melancholische indiesongs door een energiek kwartet dat in één ritme ademt – net zo hard voortgejaagd door wanhoop als door plezier. Hun muziek is een opgewonden mengelmoes van heden en verleden: van oude gevangenisblues en gospel, via de exotische jaren ’80 naar de indie avantgarde van nu. Het resultaat: moderne, rituele songs.

Crying Boys Cafe speelde inmiddels op festivals als Motel Mozaique en SPRING: in de optredens mengen ze muzikale blijdschap met een besef van vergankelijkheid. De muziek van Crying Boys Cafe is liefde voor wat niet in woorden uit te drukken is. Een viering van verdriet. Dat klinkt misschien zwaar maar bedenk dan dat de mooiste liedjes vaak voortkomen uit smart. Hou je van de muziek van Elbow (en dan vooral de stem) en van bijvoorbeeld Future Islands dan is het zeker de moeite waard om te gaan luisteren naar deze heren. En om te komen kijken natuurlijk!

Hun nieuwe album ‘The Keys Not The People’ is dit jaar uitgekomen bij het Nederlandse gerenommeerde label Excelsior Recordings. De band speelt begin 2017 op Eurosonic Noorderslag, het grootste showcase festival van Europa. Crying Boys Cafe staat op 17 maart in Metropool in Hengelo.

Deel: