Zaterdag 28 januari 2017 vindt voor de 12e keer de Culemborg Blues Night plaats. Hiervoor komt 24Pesos vanuit London naar Culemborg. In 2008 knalden 24Pesos de Britse Blues scene binnen met rauwe rootsy live shows en hun debuutalbum “The Boogie Worm”. In 2010 kwam het 2e album “Busted Broken and Blue” uit dat 4 nominaties, waaronder voor het beste album, kreeg tijdens de Britse Blues Awards. Dat zorgde weer voor een internationale doorbraak. In de loop der jaren werden 10 nominaties van de Britse Blues Awards in ontvangst genomen, zoals 3 voor “Best Band” en 3 voor “Best Album”. Dit jaar kwam daar de “Blues and Show Award for inovation 2016” nog bij.

Vanaf 2009 wordt er intensief gespeeld op podia in heel Europa en bouwt de band een goede reputatie op als live act. In Nederland spelen ze onder andere in Paradiso. Ook staan ze op de podia van een aanzienlijke rij festivals, waaronder Ribs & Blues en de European Blues Conference in Berlijn. In 2011 staan ze op het hoofdpodium van Culemborg Blues.

Inmiddels zijn er nog twee albums uitgekomen: “When The Ship Goes Down” (2012) en “Do The Right Thing” (2015). Ook hier zijn de invloeden van onder andere Sly Stone, Albert Collins, Cream, James Brown, Freddie King, Howlin Wolf, Captain Beefheart, Jimi Hendrix, en The Rolling Stones te horen.

24Pesos heeft een unieke en energieke visie op de blues, die hen in de voorhoede plaatst van de huidige (Britse) blues scene. Een spannende en originele bluesband. 24Pesos speelt originele muziek, met een diep begrip van de Blues geschiedenis, virtuoze instrument beheersing, een vreugdevolle groove, echte liedjes en meer dan genoeg energie om het dak eraf te blazen.

De 12e Culemborg Blues Night vindt plaats op zaterdag 28 januari 2017 in het Event Center Culemborg.

Deel: