Op 3 februari 2017 verschijnt ‘A Stir Is In The Air (The Lost Tapes)’, het tweede soloalbum van Roald van Oosten en de opvolger van het in maart van dit jaar verschenen ‘Oh Dark Hundred’. De nummers zijn donker van toon, fantasievol van thematiek en warm van klank. Dave Menkehorst verzorgde, net als voor het debuut, de productie. De albumreleaseshow vindt op donderdag 2 februari 2017 plaats in de Sugarfactory in Amsterdam.

‘A Stir Is In The Air’ vond zijn oorsprong in Van Oostens fascinatie voor het leven van Edgar Poe, schrijver van gedichten en verhalen in het genre van de gotische novelle. Poe is een dronkaard en opiumverslaafde en heeft een vreemd en macaber karakter. Zijn negentiende-eeuwse wereld, waarin mystiek nog bestaat, vormde het decor voor de nummers van Van Oosten. Zijn fascinatie groeide echter uit tot een obsessie. Van Oosten raakte zo in de ban van en bedolven onder de boeken en werken van Poe dat hij besloot een streep onder de eerste opnamen te zetten.

unnamed-4Terwijl Van Oosten startte met een nieuw album, vond Menkehorst de orginele opnamen voor ‘A Stir Is In The Air’ en besloot ook hiermee aan de slag te gaan. Roald licht toe: “Terwijl we bezig waren met ‘Oh Dark Hundred’ werkte producer Dave Menkehorst ook aan andere nummers die ik een tijd geleden opgenomen had, maar dat bleek een ander soort plaat te worden. We hebben die songs maar opzij gehouden m eerst ‘O Dark Hundred’ uit te brengen. Omdat ik zoveel positieve reacties heb gehad op die plaat en er veel nieuwsgierigheid was naar de niet uitgebrachte songs waar ik het vaak over had, komen deze songs nu alsnog uit als ‘A Stir Is In The Air'”.

‘A Stir Is In The Air’ wordt op donderdag 2 februari voor het eerst live gespeeld tijdens de albumreleaseshow in de Sugarfactory in Amsterdam.

Deel: