De muziek van zijn trio balanceert tussen jazz, klassiek en oosterse muziek en daarmee kan hij veel kanten op. Daarmee initieert hij ook avontuurlijke samenwerkingen met grote namen uit de jazz- en wereldmuziek, zoals als Paolo Fresu en Kayhan Kalhor.

De klassiek geschoolde Nederlandse pianist Rembrandt Frerichs werkte in New York en woonde geruime in Egypte. En daarvan hoor je elementen terug in zijn muziek. Hij geeft zowel solo- als Contempory Forte concerten, speelt kinderprogramma’s als ‘Kikker Swingt’, met zijn Kepera Trio duikt hij met de Israëlische hoboïst Yoram Lachish in de muziek van het Midden Oosten, maar speelt ook veel met zijn eigen trio.

Voor het concert in Paradox is trompettist Paolo Fresu, een grootheid uit de Italiaanse jazz, als speciale gast uitgenodigd. De Sardijnse trompettist, flügelhorn-speler en componist Paolo Fresu behoort tot een van de bekendste jazzmusici van Italië. Zijn sound doet denken aan die van Miles Davis en Chet Baker. Paolo Fresu maakte vele eigen albums maar is ook een veelgevraagd gastmuzikant en zijn spel is te horen op een aantal ECM platen. Met het Rembrandt Frerichs Trio gaat hij verder op een muzikale reis, die ooit begon als eenmalig project in het Bimhuis onder de noemer “Made in Europe”.

Het Rembrandt Frerichs Trio & Paolo Fresu spelen op vrijdag 9 december in Paradox, Tilburg.

Deel: