Tristan - LifestyleMet ‘Lifestyle’ levert het Nederlandse Tristan alweer hun derde album af. Het is opmerkelijk dat deze funk-soulformatie nog niet het welverdiende succes heeft geboekt bij het grotere publiek. Het geluid doet denken aan een hedendaagse versie van de acid-jazz stroming uit de eind jaren 80 en jaren 90. Een genre waarin soul, funk, disco, hiphop, house en R&B werden gecombineerd in diep groovende tracks. Ook op deze nieuwe plaat doet de band van toetsenist Coen Molenaar, bekend van Jan Akkerman, niet onder voor populaire Britse groepen als Brand New Heavies en Incognito. Niet geheel toevallig mocht Tristan voor laatstgenoemde al openen als support act.

‘Lifestyle’ bevat de potentie om een succes te worden met 15 feel good tracks, vol strakke grooves en heerlijke melodieën die voor iedere muziekliefhebber makkelijk te behappen zijn. En hoewel de tracks stuk voor stuk prettig in het gehoor liggen, is er ruimte voor spetterende solo’s die de ervaren staat van dienst in de pop- en jazzscene van de individuele leden verraadt. Tel daarbij op de fraaie soulstem van Evelyn Kallansee, een leger aan dampende blazers (The Heavy Horns), percussie en backings, en je kunt op je vingers natellen dat dit gezelschap ook live een geheide hit is. Met ‘Lifestyle’ als visitekaartje moeten festivalprogrammeurs snel te porren zijn. Een pareltje met een hoog energiegehalte.(9/10)(Isolde Records)

Deel: