In 2007 maakte de Band Zonder Naam, kortweg BZN, bekend dat het na al die muzikale jaren sinds 1966 genoeg was. Met vele hits op naam kon de band tevreden terugkijken op een zeer succesvolle tijd. Leadzangers Jan Keizer en Anny Schilder kwamen voor de 80ste verjaardag van Mies Bouwman tezamen en brachten de grote hit ‘Mon Amour’ ten gehore. Een spontaan optreden werd een ongekend succes. Jan en Anny besloten vaker samen op te treden en brachten in 2010 samen de single ‘Take me to Ibiza’ uit dat een top-3 hit werd.

Op maandagavond 16 mei vierden Jan Keizer en Anny Schilder samen met een begeleidingsband het 50-jarig bestaan van BZN. De grootste hits klonken door een geheel uitverkocht AFAS Circus Theater in Scheveningen. Dit concert maakt deel uit van de speciale Sterren aan Zee-reeks dat in het teken van KWF-kankerbestrijding staat. Per verkocht kaartje ging er €3,- naar de stichting.

BZN-DexterReijsmeijer-9G5A0868

De avond werd muzikaal geopend met het nummer ‘Le Légionnaire’ uit 1983 en werd gevolgd met het vrolijke ‘Take me to Ibiza’ dat Keizer en Schilder samen in 2010 uitbrachten. Een muzikale sprong in de tijd. Er werden niet alleen BZN-nummers gezongen. Simon & Garfunkel’s ‘El Condor Pasa’ is door vele artiesten gecoverd en op deze feestelijke avond zongen Jan & Anny een prachtige versie van het lied.

De 67-jarige Jan Keizer ligt nog altijd goed in de markt bij de dames. Na vanavond hebben de vrouwen weer wilde dromen over de energieke zanger. Hij zong namelijk een medley van Tom Jones. Met de nummers ‘Green Green Grass of Home’, ‘What’s New Pussycat’, ‘Delilay’ en tijdens ‘Sexbomb’ bewees hij dat hij nog fit genoeg is om de uitverkochte zaal te vermaken. Het oorverdovende gejoel van de fans maakte iets los bij Jan. Hij liet zijn beste moves zien en sprong meters hoog de lucht in.

BZN-DexterReijsmeijer-9G5A0955

Het eerste deel van de avond werd vrolijk afgesloten met de vrolijke nummers ‘Banjoman’ en ‘Mexican Night’.

Ook Anny Schilder mag er nog zeker wezen met haar 57 jaar. Reeds heeft zij de vreselijke ziekte waar het deze avond ook om gaat overwonnen. Met dit in je achterhoofd kan je alleen maar vol bewondering naar deze prachtige vrouw kijken. In de eerste helft had ze een leren broek aan en een rood jasje die haar fantastisch stonden. Na de pauze kwam Schilder echt uit de verf in een spierwit jasje naast het donkere pak van Keizer. Ze genoot zichtbaar van het optreden in Scheveningen.

BZN-DexterReijsmeijer-9G5A1136

De tweede set werd geopend met het Engelstalige nummer ‘Blue Eyes’. Een grote hit uit 1982. Rond die periode werd Anny’s dochter geboren, dit zorgde ervoor dat dit een van haar mooiste nummers is. Schilder maakte trots bekend dat ze eind van het jaar voor de tweede keer oma gaat worden.

BZN had geen vaste taal om in te zingen. In het repertoire staan Nederlandstalige en Engelstalige nummers. Maar ze zongen ook regelmatig in het Frans. Daarom werd er een Franse medley gezongen met nummers als ‘La Balade Des Gens Heureux’ van Gerard Lenorman, Charlez Aznavour’s ‘Formidable’ en ‘Les Champs Élysées’ van Joe Dassin werden allemaal vrolijk meegezongen door het publiek.

BZN-DexterReijsmeijer-9G5A1236

Anny kwam met het Italiaanse nummer ‘Felicitá’ oorspronkelijk gezongen door Al Bano en Romina Power. Jan zei dat hij er helemaal niks van kan, maar als hij de Italiaanse tekst een beetje snel uitspreekt merkt niemand er iets van. Het duo bracht in 2014 het album ‘Unforgettable Duets’ uit met daarop hun versies van wereldberoemde duetten. Voor het album hadden ze wel 40 verschillende duetten, maar dit aantal moest jammergenoeg teruggebracht worden naar elf nummers. Dit zijn wel duetten waar zowel Jan als Anny het 100% mee eens zijn en zelf kippenvel van krijgen.

BZN-DexterReijsmeijer-9G5A1262

Anny genoot zichtbaar toen zij haar op één na laatste single ‘Just an Ilussion’ uit 1983 zong. Stralend zong ze het prachtige nummer, dat vorig jaar in het programma ‘De Beste Zangers Van Nederland’ werd gezongen door Julia Zahra van der Toorn. Zij stond met haar versie op nummer één in de iTunes download Top 30. Ondanks het grote succes dat Van der Toorn met het nummer heeft, weet Anny nog steeds dat gevoel van vroeger over te brengen.

BZN-DexterReijsmeijer-9G5A1266

Tijdens Michel Sardou’s ‘Le Lac du Connemara’ stonden alle fans op en werd er hysterisch gezwaaid met sjaals. Ondanks dat zowel Jan & Anny als de gasten het enorm naar hun zin hadden, was het einde echt in zicht. Nadat organisator Pieter van der Ploeg de twee Volendamse sterren prachtige bloemen had overhandigd werd het feest nog een keer hervat met de nummers ‘Trolls’ en ‘Yeppa’.

BZN-DexterReijsmeijer-9G5A1192

Hierna verzamelden de liefhebbers zich in de foyer waar Keizer en Schilder cd’s signeerden en met de vele fans op de foto gingen. Ondanks de gigantische rij nam het duo alle tijd voor hun fans.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer

BZN-DexterReijsmeijer-9G5A1385

Deel: