Op 20 december stond John Coffey in een uitverkocht Patronaat in Haarlem. De band bestaat al heel wat jaren, maar 2015 was toch wel een topjaar. Onder andere door behoorlijk uit de hand gelopen filmpje van Pinkpop. Ook mensen die de muziek niet kennen weten zich wel het filmpje van het bierglas vangen te herinneren.

Black Peaks

Als voorprogramma had John Coffey de Britse band ‘Black Peaks’ uitgenodigd, net als bij een aantal andere shows deze tour. De band gaf direct aan het begin al aan dat ze ontzettend onder de indruk zijn van de live performance van John Coffey, en ook van de prettige sfeer en feestjes achteraf.

Ze gaven een ontzettend energieke show weg, wat ook nodig is als je een publiek dat komt voor de energie van de show van John Coffey een beetje op wilt warmen. Uiteindelijk duikt zanger Will Gardner het publiek in om de boel een beetje in beweging te krijgen, wat redelijk lukt. Het lijkt toch of men vooral wat energie wilde bewaren voor de show van John Coffey.

John Coffey

Zodra John Coffey op kwam, op de muziek van ‘The Imperial March’ van Starwars, werd ook direct duidelijk dat John Coffey ook hun voorprogramma support. Aangezien zanger David, en drummer Carsten gekleed gaan in bandshirts van het voorprogramma.

John Coffey

Bij John Coffey was het vervolgens vanaf het eerste nummer feest. Er wordt vrijwel direct een moshpit ingezet die de rest van de avond niet meer op lijkt te houden. Het stagediven/crowdsurfen liet nog even op zich wachten.

David voerde wederom een bazenactie uit, door zichzelf crowdsurfend vanaf het podium via de zaal de trap op te bewegen, over het balkon, om vervolgens op dezelfde manier terug te keren.

John Coffey

Na het startsein van David, ‘We gaan pas verder met het volgende nummer als er minimaal 5 mensen aan het crowdsurfen zijn’, begint ook het publiek zich steeds vaker op het podium en op de handen van anderen te begeven.

Een aantal fans had voor extra effect een plastic tas vol met krantensnippers meegenomen, die tijdens het concert volop in de lucht gegooid werden, en vervolgens echt overal terecht kwamen.John Coffey

John Coffey

Tegen het einde van de show was Will Gardner weer even terug op het podium. Ditmaal met een sax. Hij improviseerde wat, om vervolgens uit te komen bij het rifje van ‘Heart of a traitor’.

De band is bijna klaar met de tour door Nederland. Er staan concerten op de planning in Rusland, waarna ze via Luxemburg en Belgie weer terug komen naar Nederland. Op 5 maart staat ‘the homecoming’ op de planning in thuisbasis TivoliVredenburg. Ze staan komend jaar ook voor de derde keer op Paaspop.

 

Foto’s (c) Sander Rijken, Maxazine.nl

Deel: