Gewapend met vrolijke reggae, ska en pop beats maakten de heren van Will And The People op zondag 18 oktober de Utrechtse muziekruimte Tivoli Helling onveilig. In 2010 ontmoetten Will Rendle (zang), Charlie Harman (drums), Jim Ralphs (toetsen) en Jamie Rendle (bas) elkaar tijdens het grote Glastonbury festival in Engeland. Het klikte goed en al snel volgden de eerste nummers met invloeden van The Beatles, The Doors, Supertramp, The Police en Bob Marley. Vooral laatstgenoemde is erg herkenbaar in de eigen muziek van de vrienden.

In 2012 werden de Britten ontdekt en scoorden een gigantische zomerhit met ‘Lion In The Morning Sun’. Verbazingwekkend is het nummer nooit hoger gekomen dan de negende plaats in de top40. Zowel in 2012 als in 2013 vermaakten ze het publiek van het Nederlandse Pinkpop festival met hun vrolijke klanken.
Maxazine Dexter Reijsmeijer Will and the People 18102015 Tivoli de Helling1

Op zondag 18 oktober traden ze op in een volledig uitverkocht Tivoli Helling. Een zaal die eigenlijk veel te klein is voor de populaire groep. Muzikaal gezien konden ze prima de Heineken Music Hall vullen. Nummers worden gespeeld van alle drie de albums ‘Will and the People’, ‘Friends’ en ‘Whistleblower’. Ook lieten ze alvast de nieuwe single horen die binnenkort moet verschijnen.

Maxazine Dexter Reijsmeijer Will and the People 18102015 Tivoli de Helling2

De sfeer zat er de gehele avond goed in. bassist Jamie Rendle vindt het erg ‘gezellig’ in ‘Oetrecht’, al wisten ze niet goed hoe ze het moeten uitspreken. Will zelf vond ‘Spreken is zilver, zwijgen is goud’ dan ook een mooi Nederlands spreekwoord. Boven zijn linkerborst staat dit getatoeëerd, was op een foto te zien.

Maxazine Dexter Reijsmeijer Will and the People 18102015 Tivoli de Helling5

Tijdens de grootste hit ‘Lion In The Morning Sun’ sprongt er een meisje het podium op om keihard te dansen. De beveiliger probeerde haar van het podium af te krijgen, maar Will zelf vond het juist helemaal leuk en begonmet haar te dansen. Vervolgens riep Wil dat iedereen welkom is om op het podium te dansen met hem! Een erg leuke afsluiting van een geslaagde avond, want zo hoort feest te zijn!

Foto’s (c) Dexter Reijsmeijer, Maxazine.nl

Maxazine Dexter Reijsmeijer Will and the People 18102015 Tivoli de Helling4

Deel: