De populaire punkpopband 5 Seconds Of Summer komt op 21 mei 2016 naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dit concert is onderdeel van hun Sounds Live Feels Live Tour. De voorverkoop voor dit concert start vrijdag 23 oktober om 10 uur.

5 Seconds of Summer (5SOS) is ontstaan uit een gezamenlijke liefde voor punkrock muziek en de wens deze stroming richting het pop-publiek te brengen. In 2011 speelt de band haar eerste concert, in een hotel, voor een handjevol mensen in hun woonplaats Sydney. Nog geen 4 jaar later headlinen ze uitverkochte grote zalen, waaronder de Amsterdamse Ziggo Dome . De kaarten voor dat concert in 2015 waren binnen een uur uitverkocht.

De band zegt tegen hun fans: “We hadden zo veel lol tijdens de Rock Out With Your Socks Out Tour. Het was niet zomaar iets, onze eerste headline tour langs grote zalen en stadions; het is waar we van gedroomd hebben. We gaan er alles aan doen deze tour nog groter en beter te maken dan de vorige, en willen jullie de beste liveshow mogelijk geven. Het doet ons heel veel om weer de mogelijkheid te krijgen voor jullie allemaal te komen spelen. We kunnen niet wachten om jullie het nieuwe album, en nog veel meer, live te laten horen. We houden van jullie en we hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij

Het nieuwe album van 5SOS, ‘Sounds Good Feels Good’ komt op 23 oktober uit. Net als op het debuutalbum werkt de band weer met rockveteraan John Feldmann (producer voor o.a. All Time Low, Good Charlotte, Boys Like Girls) Dit heeft geresulteerd in een album vol adrenaline-geinjecteerde poprock. Energiek en melodieus. Het viertal heeft zich drie maanden teruggetrokken in een studio in Los Angeles, waar ze fulltime gewerkt hebben aan het schrijven en opnemen van het album. Het is een album waar ze hun hele hart en ziel in gestopt hebben en de band is er dan ook meer dan trots op. Het is een waardige opvolger van hun titelloze debuutalbum, waar er inmiddels meer dan 3 miljoen van verkocht zijn.

Na een zomer intensief touren met de ‘Rock Out With Your Socks Out Tour’ heeft de band bewezen dat hun energieke liveshow een van de belangrijkste aspecten van hun succes is, en met deze nieuwe tour zullen ze dat opnieuw bewijzen.

Deel: